LG zet tv-baas aan het roer van de smartphonedivisie

28 november 2018 1 Minuut 0 Reacties
lg-q7-foto-1

De smartphonetak van LG heeft het al een tijdje zwaar. Daarom zet het bedrijf nu de tv-baas aan het roer van deze afdeling. Brian Kwon, zoals de man heet, staat bekend als een 'turnaround expert' en is de aangewezen persoon om de afdeling uit het slop te trekken.

Tv-baas LG aan het roer bij smartphonetak

Het is geen geheim dat de smartphonedivisie van LG in zwaar weer zit, maar op het gebied van televisies is de fabrikant marktleider. Het roer moet dus om en dat is de reden dat het bedrijf nu heeft besloten om tv-baas Brian Kwon aan het hoofd te zetten van de worstelende tak. Kwon staat bekend als een ‘turnaround expert’ en is dus de aangewezen persoon die de afdeling uit het slop moet trekken. De beste man zal zijn nieuwe positie vanaf 1 december aanstaande gaan bekleden. Er zijn vooralsnog nog geen nieuwe plannen bekend.

In een statement laat de fabrikant het volgende weten over Kwon.

Mr. Kwon played a critical role in transforming LG’s TV, audio and PC business into category leaders. His knowledge and experience in the global marketplace will be instrumental in continuing LG’s mobile operations turnaround.

De huidige baas van de afdeling, Hwang Jeong-hwan, krijgt een andere positie binnen het bedrijf. Jeong-hwan is voortaan verantwoordelijk voor de Convergence Business Development Office, terwijl Kwon ook zijn taken meeneemt als tv-baas. Verder stapt de CEO, Jo Seong-jin, ook ietwat naar achteren, waardoor meer taken in de schoot van CFO en directeur David Jung worden geworpen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)