LG wil webOS weer naar tablets brengen

09 januari 2014 1 Minuut 0 Reacties
LG-webOS

Als je fan van het inmiddels bijna vergeten webOS bent en het graag op tablets terugziet dan is er goed nieuws. LG brengt het besturingssysteem mogelijk weer naar tablets en smartphones.

Voor de laatste nieuwtjes over webOS moeten ver terug in de tijd. Het besturingssysteem dat een aantal jaar terug door Palm ontwikkeld was werd in 2010 bij de overname van het bedrijf eigendom van HP. Het Amerikaanse bedrijf investeerde veel in de software en lanceerde zelfs een tablet met webOS, de HP TouchPad. Een succes werd het echter niet en eind 2011 leek het tijdperk van webOS dan echt ten einde gekomen. Toch gaf HP niet zomaar op en eind 2012 wilde het bedrijf een open-source versie van het besturingssysteem uitbrengen. Uiteindelijk werd echter besloten de software te verkopen en LG was de fabrikant die ermee aan de slag ging.

Dat LG niet veel tijd nodig had om van webOS een functionerend platform te maken bleek deze week wel. De Koreaanse fabrikant toonde tijdens CES 2014 webOS voor Smart tv’s en kreeg daarop enthousiaste reacties. Het platform moet dit jaar al op 70 procent van de gelanceerde Smart tv’s verschijnen en staat vooral in het teken van gebruiksgemak.

Toch houdt LG het niet bij Smart tv’s want een topman van het bedrijf laat vandaag tegenover Nutech weten dat LG webOS ook naar mobiele apparaten als smartphones en tablets wil brengen. Concrete plannen voor bijvoorbeeld een webOS tablet zijn er nog niet maar alle apparaten met een internetverbinding zijn volgens de topman geschikt voor het besturingssysteem.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)