LG wil Android 12 nog naar een select aantal toestellen brengen

06 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
lg-wing-foto-2

Gisteren heeft LG in een persbericht laten weten om uit de smartphonemarkt te stappen. Voor gebruikers van LG-toestellen natuurlijk geen goed nieuws, want hoe zit het nu met de aankomende updates? Android 11 is nog niet eens uit op alle toestellen, om over het plan voor het aankomende Android 12 nog maar te zwijgen. LG heeft een puntje van de sluier opgelicht en dit lijkt (voorlopig) op goed nieuws. Er komen nog updates voor je smartphone aan.

Via de Koreaanse website van LG is een statement naar buiten gebracht over het updatebeleid nu het bedrijf is gestopt met het maken van nieuwe smartphones. Aangezien Koreaans niet ons sterkste punt is en Google Translate geen afbeeldingen kan vertalen hebben we gelukkig gebruiker Sleepy Kuma op Twitter gevonden met een vertaling. Zo laat LG weten dat Android-updates voorlopig door blijven gaan. Een select aantal smartphones van LG zal daarnaast ook de upgrade naar Android 12 nog krijgen. Welke toestellen dit zijn is nog niet bekend. Ook zal LG voorlopig doorgaan met beveiligingsupdates. Ze houden echter wel een slag om de arm, want zoals staat aangegeven kunnen de plannen omtrent updates in de toekomst mogelijk veranderen.

Uitrol van Android 11 is nu bezig

LG is op dit moment bezig met de uitrol van Android 11, dus heb je nog een toestel dat op een oudere Android-versie draait, dan kun je binnenkort de update verwachten. Softwareupdates zijn nooit het sterkste punt van de Zuid-Koreaanse fabrikant geweest, dus wellicht moet je nog even geduld hebben. De update komt eraan in ieder geval.

Advertentie

Ook op Duitse website van LG

Update: Na publicatie vonden we ook een Q&A op de Duitse website van LG. Hier vind je dezelfde antwoorden, maar dan in tekstvorm. Is Duits niet je sterkste punt, dan kun je Google Translate hier gewoon gebruiken.

Reacties (0)