‘LG wil 100.000 G Pad tablets per maand verkopen’

18 augustus 2013 1 Minuut 0 Reacties
LG-tablet

Afgelopen week verschenen de eerste geruchten over de specificaties van LG's nieuwste tablet, de G Pad. Deze zou onder meer beschikken over een Full HD display met een formaat van 8.3-inch. Bronnen uit Korea bevestigen vandaag deze geruchten.

Bronnen van de Korea Herald weten vandaag te melden dat de LG G Pad daadwerkelijk op korte termijn gelanceerd zal worden en zal beschikken over een aantal interessante specificaties. Zo wordt de tablet voorzien van een 8.3-inch ips lcd display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een quadcore Snapdragon 800- of 600-processor, 2GB aan werkgeheugen, optioneel 4G en Android 4.3 Jelly Bean als besturingssysteem.

De verwachting was dat LG de G Pad tijdens IFA 2013, een beurs die begin volgende week van start gaat in Berlijn, officieel zou presenteren. De bronnen van de Korea Herald geven echter aan dat de Koreaanse fabrikant volgende maand een aantal prototypen laat produceren waardoor een lancering in september onwaarschijnlijk lijkt. Deze prototypen moeten namelijk eerst getest worden, waarna mogelijk nog aanpassingen worden doorgevoerd.

De website weet ook te melden dat LG zichzelf als doel gesteld heeft zo’n 100.000 G Pad tablets per maand te verschepen zodra te de tablet gelanceerd is. Maar, mocht het model erg succesvol blijken dan zou de productiecapaciteit uitgebreid kunnen worden naar 200.000 stuks per maand. Dit zou betekenen dat de tablet in ieder geval stukken beter moet verkopen dan LG’s eerste poging, de reeds vergeten Optimus Pad met zijn 3D-camera’s.

Vooralsnog blijft het afwachten wanneer de tablet exact gelanceerd zal worden. Tablets Magazine is in ieder geval aanwezig tijdens IFA 2013 en brengt dan ook direct het laatste tabletnieuws.

Reacties (0)