‘LG werkt aan een opvouwbare tablet’

22 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
lg logo

Fabrikant LG zou momenteel werken aan een tablet die je ook op kunt vouwen en daarna kunt gebruiken als een smartphone. Eerder presenteerde Samsung al een tablet die je kunt opvouwen tot smartphone; beide bedrijven lijken het dus tegen elkaar op te nemen.

Gerucht: LG werkt aan een opvouwbare tablet

LG en Samsung hebben de laatste jaren vaak tegen elkaar opgenomen op de markt voor consumentenelektronica. Zo gaan beide bedrijven niet alleen de strijd met elkaar aan op het gebied van televisies, maar ook smartphones (en in mindere mate tablets). Dat heeft tot interessante concepten geleid, zoals buigbare televisieschermen of zoiets als de LG G Flex 2. Nu lijkt het er op dat de bedrijven het wederom tegen elkaar gaan opnemen op een nieuwe markt: de markt voor opvouwbare tablets / uitvouwbare smartphones.

Deze apparaten zou je kunnen gebruiken als een smartphone wanneer die zijn opgevouwen en als tablets wanneer je ze hebt uitgevouwen. Deze technologie zou ook gebruikt kunnen worden in andere consumentenelektronica, zoals televisies, waardoor de concurrentiestrijd dus eigenlijk heel belangrijk is. LG heeft al wel aangegeven de productie van plastic oled-schermen te willen opschroeven en dat kan dus leiden tot opvouwbare tablets. Vorig jaar introduceerde het bedrijf al de Wallpaper TV: een flinterdunne televisie.

Reacties (0)