LG V50 ThinQ is 5g-smartphone met optioneel tweede scherm

24 februari 2019 2 Minuten 0 Reacties
LG V50ThinQ (1)

Innovatie. Dat lijkt dit jaar centraal te staan in het Mobile World Congress in Barcelona. LG presenteerde vanavond tijdens zijn panel zijn eerste 5g-telefoon, de LG V50 ThinQ. En optioneel beschik je als gebruiker ook nog over een tweede scherm met die smartphone.

Dit is de LG V50 ThinQ

De V50 ThinQ is de eerste 5g-smartphone van LG. Net als de 5g-toestellen van concurrenten van LG, werkt ook deze variant met een Qualcomm X50 5g-modem. De smartphone is naar verwachting tien keer zo snel als een 4g-variant. Dan moet je provider natuurlijk wel beschikken over een 5g-netwerk, wat hier in Nederland nog wel even zal duren.

De nieuwe smartphone heeft een 6,4-inch display met beeldverhouding van 19,5:9. De telefoon wordt aangedreven door de Snapdragon 855-processor met 6 GB aan werkgeheugen. Ook is er 128 gigabyte aan opslaggeheugen voor de gebruiker, dat nog verder uitbreidbaar is. Verder legt LG veel nadruk op de audio: dankzij ingebouwde DTS:X-technologie bootst het geheel surround sound na, zodat je een mooie audio-ervaring moet hebben.

Vijf cameralenzen

De nieuwe LG-smartphone beschikt niet over drie, maar over vijf cameralenzen. Achterop vind je er drie en voorop twee. Eerst die achterop. Daar zit allereerst een reguliere 12-megapixelsensor met diafragma van f/1.5. Verder is er een groothoeklens met 16-megapixelsensor en diafragma van f/1.9 en een telelens met 12 megapixels en f/2.4 diafragma.

Advertentie

Knip je graag selfies, dan biedt de LG V50 ThinQ ook nog de nodige extra’s. Er is namelijk een dubbele camera ingebouwd voorop. Je beschikt enerzijds over een standaard 8-megapixelsensor met f/1.9-diafragma en een 5-megapixel groothoeklens met diafragma van f/2.2. Door die combinatie kan je selfies met bokeh-effect maken.

Dubbel scherm

5g is niet de enige extra die LG biedt bij dit toestel. Optioneel kan je er namelijk ook voor kiezen om je toestel te voorzien van een tweede scherm. Dat lijkt op een hoesje van de telefoon en biedt je een 6,2-inch oled-scherm. De schermen zijn onafhankelijk van elkaar te gebruiken. Zodoende zou je dus op het ene scherm een film kunnen kijken en op het andere kunnen internetten.

Het is niet bekend of de LG V50 ThinQ naar Nederland komt. Pas in de loop van 2020 verwachten we hier de eerste 5g-netwerken, dus het kan nog even duren voordat de smartphone beschikbaar is. Een prijs is overigens ook nog niet bekend.

Reacties (0)