LG V30 weer helemaal gericht op digitaal geluid met verbeterde DAC

28 augustus 2017 1 Minuut 0 Reacties
LG-V30-render-1

LG belooft dat de LG V30 weer uitstekend geluid zal leveren, net als zijn voorganger LG V20. DAC, de digitale technologie om geluid te verbeteren, belooft in de LG V30 een hoofdrol te gaan spelen.

Advanced

In de LG G6 was DAC niet te vinden. Maar in de nog niet officieel gepresenteerde LG V30 komt de functie wel terug. Het wordt nog beter dan in de LG V20, belooft de Koreaanse fabrikant. De V30 krijgt 32-bits ‘Advanced hifi Quad DAC’, en dat ‘Advanced’ kwamen we nog niet tegen bij de LG V20.

Geluid aanpassen

Wat die ‘geavanceerde’ verbetering precies inhoudt, legt LG ook enigszins uit. Deze mogelijkheid is doorgaans alleen te vinden in dure digitale audio-afspeelapparaten, maar dus ook in de LG V30. Er zijn voor de gebruiker veel mogelijkheden om het geluid aan te passen.

Vier instellingen

LG meldt hierover dat zijn ingenieurs bezig zijn geweest om de karakteristieken van populaire tonen te bestuderen. Daar kwamen vier voorgeprogrammeerde instellingen uit: enhanced (verbeterd), detailed (gedetailleerd geluid), live en bass.

Advertentie

Betere streaming audio

De SABRE ES9218P van ESS Technology drijft deze nieuwe mogelijkheden aan. De V30 zal voorts ook audiostreams van hoge resolutie ondersteunen, met MQA-technologie. Dat is een audioformaat dat speciaal is bedacht voor streaming audio; het is kleiner en compacter, maar biedt toch een beter geluid. Beter voor de databundel, meldt LG.

Ook voor ‘gewone’ oortelefoons

LG meldt dat de verbetering van de geluidskwaliteit voor gebruikers zelfs met hele gewone oortelefoons al te merken is. Dat was ook het geval met de V20, dus wat dat betreft zijn de verwachtingen alvast hoog.

IFA

De LG V30 zal tijdens de IFA-beurs officieel worden gepresenteerd. Dat gebeurt donderdag. Andere mogelijkheden van de LG V30 zullen dan ook worden onthuld, zoals het afscheid van het tweede display van de V20 ten gunste van een ‘zwevende balk’ met dezelfde informatie en notificaties. Ook zouden er betere camera’s met meer mogelijkheden in zitten en komt de LG V30 met een Oled FullVision-scherm.

Reacties (0)