LG stapt naar verluidt over op oled-schermen voor volgende grote smartphone

17 mei 2017 1 Minuut 0 Reacties
lg-g6-foto-6

Als we de geruchten mogen geloven, dan zal LG zijn volgende grote smartphone gaan voorzien van een oled-scherm. Dat scherm zou eerst worden geïntroduceerd voor de aankomende LG V30, maar ook naar de LG G7 moeten komen.

Oled-scherm voor volgende grote smartphone LG – gerucht

Het ziet ernaar uit dat LG voor zijn volgende grote smartphone overstapt op oled, en weg stapt van lcd-schermen. The Korea Herald schrijft dat de LG V30 als eerste wordt voorzien van zo’n mooi oled-scherm en dat die verandering ook wordt doorgevoerd aan de G-lijn, voor de LG G7. LGs grootste concurrent, Samsung, gebruikt dergelijke schermen al jaren voor zijn vlaggenschepen. Oled is in staat kleuren dieper en levendiger te weergeven, in tegenstelling tot de lcd-schermen die we aantreffen op toestellen van Apple, HTC en meer.

Dat LG deze zet eerst wil maken met de LG V-serie, is geen gekke gedachte. De telefoons worden vaak in de markt gezet voor mensen die meer controle over hun mediaopname willen hebben en met een levendig scherm komen die opnames, en de consumptie daarvan, beter tot hun recht. Ook kan oled een doorslaggevende factor worden voor het succes van Google Daydream, die momenteel om smartphones verlegen zit. De verwachting is dat LG de V30 in september zal aankondigen. Of die grote smartphone ook naar Europa komt, is helaas niet bekend.

Reacties (0)