LG lanceert dual-core Optimus Pad LTE tablet

18 januari 2012 2 Minuten 0 Reacties
LG-Optimus-Pad-LTE

LG heeft vandaag een soort van opvolger voor haar Optimus Pad tablet gelanceerd; de LG Optimus Pad LTE. Toch moet je er niet teveel van verwachten want de specificaties sluiten niet echt aan bij de trends van 2012. Zo beschikt de tablet over Android 3.2 Honeycomb als besturingssysteem en beschikt deze over een 1.5GHz dual-core Qualcomm processor.

Wat interessantere specs zijn het 8.9 inch IPS True HD display met een resolutie van 1.280 bij 768 pixels, de 4G (LTE) module en de 8 megapixel camera aan de achterzijde. Verder krijg je een HDMI uitgang, Wifi, Bluetooth, 32GB aan intern opslaggeheugen, een microSD card reader en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. De tablet heeft een afmeting van 245 x 151.4 x 9.34 mm en weegt 497 gram.

Waarschijnlijk heb je al door dat het verschil tussen de vorig jaar gelanceerde Optimus Pad en deze Optimus Pad LTE versie minimaal is. Hier en daar zijn wat componenten verwisseld van fabrikant en de 3D functionaliteit is compleet verdwenen. In plaats van twee camera’s met 3D opnamefunctie aan de achterzijde krijg je nu één 8 megapixel camera. Daarbij is voor sommige consumenten (niet in Europa) 4G van belang voor een snellere internetverbinding.

Over de prijs van de Optimus Pad LTE is nog niks bekend, maar dat LG nogmaals de fout ingaat met een te hoog geprijsde tablet lijkt me sterk, zeker wanneer we kijken naar de minimale specificaties. LG heeft aangegeven dat de tablet in eerste instantie in Zuid-Korea op de markt zal komen.

Waarom de LG Optimus Pad LTE?

Ik vraag me serieus af wat LG van plan is met dit model. Mocht de tablet wereldwijd gelanceerd worden zie ik wederom geen grote verkoopaantallen, tenzij de tablet voor 200 euro/dollar in de markt gezet gaat worden. Er komen dit jaar zoveel interessante tablets die over betere specificaties beschikken dat de Optimus Pad LTE snel ondergesneeuwd zal worden. Waarom zou je voor een dual-core processor gaan als je binnenkort ook voor een quad-core processor kunt kiezen? Waarom zou je kiezen voor Android 3.2 Honeycomb terwijl Android 4.0 Ice Cream Sandwich al beschikbaar is? Waarom zou je kiezen voor een ‘SD’ display terwijl je ook voor een HD display kunt gaan?

Het enige voordeel wat de Optimus Pad LTE zal hebben ten opzichte van andere modellen (met betere specs) is de LTE module, maar ook daarvan zullen we in de nabije toekomst meer modellen gaan zien. Daarbij wordt het wellicht aantrekkelijk om de tablet in combinatie met abonnement aan te schaffen. Ik denk dat de conclusie pas getrokken kan worden zodra we de prijs weten, maar ik zie het nog niet gebeuren.

Bron: TheVerge

Reacties (0)