LG G Stylo: phablet met ruimte voor 2TB-geheugenkaarten

22 april 2015 1 Minuut 0 Reacties
lg-g-stylo

Vlak voor de aankondiging van de LG G4, kondigt LG de LG G Stylo aan: een phablet met ruimte voor 2TB-geheugenkaarten. Het Android-apparaat krijgt een scherm van 5,7 inch en kan nog wel eens de phablet zijn die we al eerder tegenkwamen.

LG G Stylo krijgt een 5,7 inch-scherm

Over iets minder dan een week gaat LG officieel de LG G4 aankondigen, maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van ondertussen met nog een phablet op de markt uit te komen. Die andere phablet gaat door het leven als de LG G Stylo en is alles behalve een high-end-model. Maar dat geeft ook helemaal niet, want er is genoeg ruimte voor de zogenaamde mid-range-modellen. De LG G Stylo krijgt zijn eigen stylus (mocht je dat nog niet uit de naam hebben gehaald) en kan worden gezien als de opvolger van de LG G3 Stylus uit 2014.

De LG G Stylo draait lekker mee op Android 5.0 Lollipop en krijgt een 5,7 inch-scherm, waardoor het apparaat dus officieel in de phablet-categorie valt. Het scherm krijgt een resolutie van 720 bij 1280 pixels en het toestel wordt aangedreven door een 64 bit quadcore Snapdragon 410-processor, geklokt op 1.2 GHz. Het meest interessante aan dit toestel, is dat het ruimte biedt voor micro-sd-kaarten die tot wel 2TB aan opslagruimte hebben (net als de LG G3). Dat gezegd hebbende is het helaas wel zo dat er nog geen 2TB-micro-sd-kaarten bestaan.

Verder beschikt de LG G Stylo over 4g, bluetooth 4.1, een acht megapixel-camera aan de achterkant en een vijf megapixel-camera aan de voorkant. Ook heeft het apparaat 8GB aan intern geheugen en zien we dat het beschikt over 1,5GB werkgeheugen. Vanaf volgende maand komt de LG G Stylo uit in Zuid-Korea, voor een bedrag van ongeveer 440 euro. Daarna is LG voornemens het toestel op andere markten uit te brengen, maar welke precies en wanneer dat dan is, is helaas niet bekendgemaakt. Dit kan overigens die mysterieuze phablet zijn.

Reacties (0)