‘LG en Apple werken aan 3d-camera voor volgende iPhone’

24 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
iPhone 7 Plus dummy c

Naar verluidt werkt LG samen met Apple aan een nieuw 3d-camerasysteem voor de volgende iPhone, die in 2017 op de markt moet uitkomen. Op dit moment voorziet LG de fabrikant uit Cupertino al van de cameramodules die terug te vinden zijn in de iPhone 7 Plus.

LG en Apple werken aan 3d-cameramodule – gerucht

De Korea Economic Daily meldt dat LG samen met Apple werkt aan een nieuwe cameramodule voor de volgende iPhone. Het zou hier gaan een compleet nieuw 3d-camerasysteem, waar gebruikers 3d-foto’s mee moeten kunnen maken. Op dit moment is het zo dat LG al de cameramodule levert voor de iPhone 7 Plus, dus de samenwerking is niet vreemd te noemen. De module zou tenminste in één van de nieuwe modellen voor volgend jaar terechtkomen. Maar het kan ook zijn dat twee of meer nieuwe iPhones het systeem krijgen.

Het is momenteel nog niet duidelijk wat Apple met de 3d-camera wil gaan doen. Wel zijn er in de afgelopen weken patenten voorbijgekomen waarin enkele augmented reality-plannen naar voren komen. Maar zoals altijd geldt dat een patent niet meteen vertelt wat de toekomst in petto heeft. Het kan ook zijn dat een bedrijf een bepaalde technologie patenteert, zodat andere bedrijven niet met hetzelfde idee aan de haal gaan. Wellicht heeft deze samenwerking op de verdere ontwikkeling van de portretmodus, die het bedrijf met iOS 10.1 heeft geïntroduceerd.

Reacties (0)