LG bevestigt 3D front camera voor gezichtsherkenning op G8 ThinQ

07 februari 2019 1 Minuut 0 Reacties
LG G8 ThinQ

LG bevestigt de 3d front camera voor de LG G8 ThinQ in een officieel persbericht. De ToF-sensor zorgt voor veiligere gezichtsherkenningstechnologie en moet zorgen voor meer mogelijkheden voor de frontcamera.

De opvolger van de LG G7 ThinQ is officieel nog niet aangekondigd, maar het bedrijf heeft in een officieel persbericht alvast meer informatie vrijgegeven over de front camera van het nieuwe toestel. De naam was ook nog niet zeker, maar LG noemt het toestel de LG G8 ThinQ. Opnieuw ThinQ dus, wat betekent dat kunstmatige intelligentie waarschijnlijk ook weer een grote rol gaat spelen.

In het persbericht werd gesproken over een ToF-sensor, oftewel Time-of-Flight-sensor. Deze bevindt zich in de camera’s aan de voorzijde. Deze sensoren kunnen worden gebruikt voor gezichtsherkenning. In feite wordt er infraroodlicht gebruikt bij deze technologie. Hierdoor kan diepte gemeten worden, waardoor echte 3d-gezichtsherkenning mogelijk is. Dit zou veel veiliger moeten zijn bij het gebruik van face unlock.

Meer mogelijkheden voor de frontcamera

De technologie helpt niet alleen bij 3d-gezichtsherkenning, maar zou ook moeten helpen bij het maken van foto’s. Het creëren van een blur bijvoorbeeld met een scherpe voorgrond en wazige achtergrond. Ook kan het een rol spelen bij diverse toepassingen op het gebied van augmented reality. De camerasensor die dit allemaal mogelijk moet gaan maken is de Infineon REAL3 chip. Volgens LG brengt dit geheel nieuwe mogelijkheden voor de frontcamera naar de gebruiker toe.

Advertentie

De LG G8 ThinQ wordt waarschijnlijk op of rond de MWC 2019 gepresenteerd. De Mobile World Congress 2019 vindt eind februari in Barcelona plaats.

Reacties (0)