Lenovo werkt aan ThinkPad 10 met Intel Bay Trail-chip

09 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo-logo-retina

Lenovo komt mogelijk met een nieuwe tablet in de ThinkPad-familie. De Chinese fabrikant lijkt op korte termijn de ThinkPad 10 met Windows 8.1 en een Intel Bay Trail-chip op de markt te brengen.

Via het forum van Tabletpcreview zijn deze week de eerste details van de nog onaangekondigde ThinkPad 10 online verschenen. Ook hebben een aantal retailers de tablet online gezet, met prijzen die variëren van 900 tot 1.000 euro.

De ThinkPad 10 lijkt een high-end tablet in de op zakelijke gebruikers gerichte ThinkPad-serie te worden. De modellen in deze serie staan bekend om hun robuuste bouwkwaliteit en de verschillende zakelijke features. Ook zou de tablet voorzien kunnen worden van een volledig keyboard dock, vergelijkbaar met het dock van de Dell Venue 11 Pro.

Uit de informatie die gelekt is en de informatie op de websites van retailers kunnen we opmaken dat de ThinkPad 10 een 10-inch tablet is, uitgerust met een 1.920 bij 1.200 pixels resolutie, een Intel Atom Z3795 Bay Trail-processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, maximaal 4GB aan werkgeheugen en maximaal 128GB aan opslaggeheugen.

Advertentie

Verder zou de tablet voorzien zijn van een active digitizer en meegeleverde stylus, een microSD-kaartlezer waarmee het geheugen uitgebreid kan worden, een USB 2.0-poort, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Voor draadloze communicatie is er 802.11ab/g/n WiFi en Bluetooth met NFC aanwezig. Speciaal voor de zakelijke gebruikers is de ThinkPad 10 voorzien van een vingerafdrukscanner, een Smart Card Reader en Windows 8.1 Pro-software.

Voor dit alles moet natuurlijk flink betaald worden. De retailers die de tablet al online hebben staan vragen zo’n 1.000 euro voor de volledig uitgeruste variant. Lenovo zelf heeft de tablet nog niet aangekondigd maar de kans is groot dat we op korte termijn iets van de fabrikant horen.

Reacties (0)