Lenovo presenteert opvouwbare tablet binnen Thinkpad X1-serie

14 mei 2019 1 Minuut 0 Reacties
lenovo-opvouwbare-tablet-1

Lenovo heeft een opvouwbare tablet gepresenteerd. Deze tablet heeft een oled-scherm en draait op Windows 10. Het product komt voorlopig nog niet op de markt en zal pas vanaf 2020 te koop zijn, laat de fabrikant weten.

Opvouwbare tablet van Lenovo

De opvouwbare tablet van Lenovo heeft officieel nog geen naam, maar valt wel onder de Thinkpad X1-serie. Het apparaat beschikt over een oled-scherm van 13,3-inch, met een schermverhouding van 4:3 en resolutie van 2k. Wanneer het scherm opvouwen wordt, dan houd je een 9,3″-scherm over, met een verhouding van 3:2. Onder de motorkap zit een Intel-processor, terwijl Windows 10 als besturingssysteem aanwezig is. Verder is er stylusondersteuning, is er een infraroodcamera aanwezig en zijn er twee usb-c-poorten.

Er zal ook een bluetoothtoetsenbord worden uitgebracht, die je kunt gebruiken in plaats van de digitale knoppen op het scherm. Lenovo heeft ruim drie jaar aan deze opvouwbare tablet gewerkt en belooft dat er geen duidelijke vouwlijn zichtbaar is wanneer de tablet uitgevouwen is. Voorlopig duurt het nog wel even wanneer het product uit te proberen is: voor nu staat de releasedatum op 2020. Dat betekent dat we volgend jaar dus ook meer informatie kunnen verwachten over deze nieuwe Lenovo-tablet.

Reacties (0)