Lenovo Miix 510 goed voor thuis en op de zaak

31 augustus 2016 2 Minuten 0 Reacties
Lenovo Miix 510 2016 a

Lenovo heeft op IFA 2016 de Miix 510 gepresenteerd. Een convertible tablet met een los toetsenbord, die zowel voor privégebruik als zakelijk gebruik geschikt is. De tablet loopt op Windows.

Geen laptop, geen tablet, maar een ‘Miix’

De keuze voor dit besturingssysteem zal ingegeven zijn door de wens om zakelijke gebruikers te bedienen. Maar de keuze voor een tablet in plaats van een laptop voor zakelijk gebruik is wat minder gebruikelijk.

Lenovo motiveert de keuze voor de Miix 510 – die niet voor niets ‘mix’  heet – als volgt: “Gebruik je een apparaat voor op het werk, kies een laptop. Gebruik je een apparaat vooral voor films en spelletjes, kies een tablet. Gebruik je het voor allebei, kies de Miix 510.”

Zakelijk

Vanwege het los te halen toetsenbord kan de tablet namelijk als gewone Windowstablet dienst doen. Voor zakelijk gebruik kan het toetsenbord er weer aan vast. Het besturingssysteem is zwaar maar de tablet is licht, zegt Lenovo, want er staat de volledige versie van Windows 10 op, dat in staat is – samen met de Intel Core ix-processor – om zware zakelijke taken uit te voeren.

Advertentie

Het toetsenbord is full-size en voorzien van achtergrondverlichting voor de toetsen. Er kan naar keuze een pen bij worden besteld waarmee op het scherm kan worden geschreven en getekend. Voor tekst- en dataverwerking is de Miix 510 dan net zo goed als een laptop, meent Lenovo. Gezien de optionele lte-verbinding kan hij ook onderweg op internet komen.

Thuis

Maar voor gebruik thuis op de bank is de Miix 510 net zo goed geschikt. Met zijn 12,2-inch scherm is hij groot genoeg om er films op te bekijken. De tablet kan in alle mogelijke hoeken worden neergezet, met behulp van het toetsenbord, dat als standaard dienst doet. Er kan een 1 terabyte ssd-schijf in voor opslag van films en series, en de batterij zou het 7,5 uur vol moeten houden zonder opladen tussendoor.

Video

In onderstaande video worden de belangrijkste features en functies van de Lenovo Miix 510 getoond.

Specs en prijzen

De Lenovo Miix 510 krijgt tot maximaal een 6e-generatie Intel Core i7-processor, een 2-megapixelcamera voor en een 5-megapixelcamera achter, tot 8GB ram, en hij is straks te krijgen in de kleuren zilver of donkergrijs. De prijs in Nederland wordt 699 euro.

Reacties (0)