Lenovo lanceert IdeaPad Yoga 2 Pro en ThinkPad Yoga convertibles

06 september 2013 3 Minuten 0 Reacties
Lenovo-IdeaPad-Yoga-2-Pro-2

Lenovo heeft tijdens een persconferentie op IFA 2013 een aantal nieuwe producten gelanceerd, waaronder twee convertible modellen met Windows 8. Lenovo brengt een Pro-versie van de IdeaPad Yoga en een zakelijke Yoga-variant in de ThinkPad serie op de markt.

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

De Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro is in de basis hetzelfde als zijn voorganger, de IdeaPad Yoga 13. Beide modellen beschikken over een 13.3-inch ips lcd display en kunnen door het 360 graden draaibare display in verschillende posities gebruikt worden. Zo is er de normale laptop-modus, de tabletmodus waarbij het toetsenbord naar onderen wijst, de tent-modus waarbij het apparaat als een tent opgesteld staat, en de stand-modus waarbij het display omgekeerd zit in vergelijking met de normale laptop-modus.

De IdeaPad Yoga 2 Pro is echter wel op een aantal belangrijke punten verbeterd. Zo beschikt het nieuwe model over een hogere resolutie van 3.200 bij 1.800pixels en moet de helderheid van 350 nits zorgen voor een betere leesbaarheid in feller verlichte omgevingen. Daarnaast maakt het nieuwe model gebruik van Intel’s nieuwe Core Haswell-processor (i3, i5 of i7), is het gewicht van het apparaat verlaagd naar 1,39 kilogram en is hetgeheel 1,4 millimeter slanker geworden. Het opslaggeheugen van de convertible bedraagt maximaal 512GB en het werkgeheugen bedraagt maximaal 8GB. Ook beschikt het apparaat nog over een USB 2.0-poort, een USB 3.0-poort, een microHDMI-poort en een SD-kaartlezer.

Ook op het gebied van software zien we een aantal veranderingen en vernieuwingen terug. Zo draait de IdeaPad Yoga 2 Pro op Windows 8.1, de grote update die in november door Microsoft uitgerold wordt, en heeft Lenovo een aantal apps en toepassingen toegevoegd. Zo moet het apparaat suggesties voor apps geven wanneer je een bepaalde modus gebruikt, zijn er apps voor onder andere koken en het maken van foto’s toegevoegd, en kan het apparaat met de stem bediend worden.

Advertentie

De IdeaPad Yoga 2 Pro moet in november naar Nederland komen voor een prijs van 1.299 euro en dan heb je de keuze uit een witte en een oranje versie. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er meerdere varianten gelanceerd worden en welke variant precies voor 1.299 euro gekocht kan worden. Lenovo liet verder nog wel weten dat de onlangs gelanceerde IdeaPad Yoga 11s een upgrade met Intel’s nieuwe Haswell-processor zal krijgen.

Lenovo ThinkPad Yoga

Hoewel de IdeaPad Yoga 2 Pro natuurlijk prima door zakelijke gebruikers gebruikt kan worden heeft Lenovo ook specifiek voor deze doelgroep een Yoga-model ontwikkeld. Deze convertible gaat onder de naam ThinkPad Yoga en bevat een aantal elementen die we van de bekende ThinkPad laptops kennen. Lenovo zelf geeft aan dat dit apparaat gericht is op zakelijke gebruikers die een convertible zonder toeters en bellen zoeken maar wel betrouwbare prestaties en een lange levensduur willen.

De ThinkPad Yoga beschikt over een 12.5-inch ips lcd display met een iets lagere resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Verder is het apparaat voorzien van een Gorilla Glass display, maximaal een Intel Core i7 processor uit de vierde generatie, maximaal 1TB HDD of 256GB SSD opslaggeheugen, twee USB 3.0-poorten, een miniHDMI-poort en natuurlijk een keyboard met touchpad en trackingpoint. Ook dit model draait op Windows 8.1 maar zonder de extra softwarefuncties die op de Yoga 2 Pro te vinden zijn. Een unieke feature van het keyboard van de ThinkPad Yoga is dat de toetsen in de behuizing getrokken worden zodra het geheel als tablet gebruikt wordt. Hierdoor kunnen de toetsen niet per ongeluk ingedrukt worden en raken ze niet beschadigd als het apparaat op tafel gelegd wordt.

De Lenovo ThinkPad Yoga is zoals gezegd met name gericht op de zakelijke gebruiker en moet in november naar Nederland komen voor een prijs vanaf 799 euro exclusief btw.

Reacties (0)