“Leerlingen zijn meer betrokken en presteren beter met een tablet”

06 juni 2012 1 Minuut 0 Reacties
tablet-op-school

Als het aan Gelderse scholengemeenschap Het Streek ligt krijgen alle leerlingen een eigen tablet. De scholengemeenschap heeft namelijk afgelopen jaar een proefproject uitgevoerd waarbij leerlingen uitgerust werden met een tablet. Volgens teamleider Anne de Wit zijn leerlingen meer betrokken, presteren beter en worden ze meer eigenaar van hun eigen ontwikkeling.

/p>

Het proefproject, gericht op leerlingen die moeite hebben met het behalen van vmbo-diploma te halen en hiervoor speciaal praktijkonderwijs volgen, was dermate succesvol dat Het Streek besloten heeft het project een vervolg te geven. De leerlingen krijgen een individueel programma dat afgestemd is op de individuele behoeften. Hierbij blijkt het gebruik van een tablet zeer waardevol.

“Met hun eigen tablet hebben ze dit constant bij de hand, kunnen ze dingen terugzoeken en opdrachten uitvoeren. Voor docenten is het zeer waardevol om de ontwikkeling van leerlingen goed te volgen en hen optimaal te kunnen begeleiden,” aldus De Wit. De tablet is overigens een belangrijk onderdeel van het lesprogramma en wordt naast andere vormen van lesgeven en leren ingezet. De tablets voor Het Streek zijn gratis beschikbaar zijn gesteld door ICT-specialist Switch en tablet fabrikant Acer.

Steeds meer scholen in binnen en buitenland zien het belang van tablets in het onderwijs in. Zo is België is onlangs een nieuw bedrijf onder de naam Tabbled begonnen met het verstrekken van tablets voor scholen. Ook Apple schenkt veel aandacht aan de ontwikkeling van software waarmee de iPad een hulpmiddel voor leerlingen wordt.

Bron: Deweekkrant Via: PCM

Reacties (0)