Komt Google met een eigen Google Play tablet?

03 maart 2012 1 Minuut 0 Reacties
google_tablet

Er gaan al langere tijd geruchten over een tablet van Google zelf en ook Google's topman Eric Schmidt gaf onlangs nog aan dat er binnen zes maanden een tablet van de hoogste kwaliteit gelanceerd zal worden. Of dit om een Google-branded apparaat gaat is niet duidelijk. Vandaag zijn er verschillende domeinnamen opgedoken die meer inzicht zouden kunnen geven in de plannen van Google.

Het bedrijf MarkMonitor heeft een opvallende lijst van domeinnamen geregistreerd die allemaal de verwijzen naar het woord ‘play’ hebben. Dat de domeinnamen door dit bedrijf geregistreerd zijn en niet door Google zelf is niet zo vreemd aangezien MarkMonitor zich bezighoudt met merknamen en een partner is van Google. Hieronder vind je de complete lijst van domeinnamen. De vraag is natuurlijk of dit gaat om een zogenaamde Google Play tablet.

appsonplay.com booksonplay.com gamesonplay.com googleplayapps.com googleplaybooks.com googleplaydownloads.com googleplaygames.com googleplaymagazines.com googleplaymovies.com googleplaymusic.com googleplaynewspapers.com googleplaynewsstand.com googleplaytv.com googleplayvideos.com magazinesonplay.com moviesonplay.com newspapersonplay.com tvonplay.com

High-end of budget tablet?

Mocht het om een Google tablet gaan dan lijkt het niet te gaan om een high-end referentiemodel waarop Google laat zien wat het kan. Deze gedachte wordt puur en alleen veroorzaakt door het woord ‘Play’ in de naam. Dit geeft niet direct een high-end gevoel mee zoals bijvoorbeeld Nexus. Eerder geruchten spraken over het feit dat Google de concurrentie met de Kindle Fire tablet aan zou willen gaan dus het zou zomaar kunnen.

De Google tablet rolt volgens analisten in april van de band dus binnenkort zullen we waarschijnlijk te horen krijgen hoe Google de (Android) tablet markt een boost wil gaan geven.

Bron: Fusible

Reacties (0)