Kobo Aura ONE is een waterdichte e-reader met een 7,8″-scherm

10 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
kobo-aura-one-waterdicht

Kobo heeft gewerkt aan een nieuwe e-reader: de Kobo Aura ONE. Dit is een waterdicht apparaat met een high res-scherm van 7,8-inch. De fabrikant heeft de reader niet zelf aangekondigd; de Nederlandse retailer Wehkamp heeft het apparaat gelekt.

Dit is de Kobo Aura ONE

Fabrikant Kobo staat op het punt een nieuwe e-reader aan te kondigen. Tenminste, als we de website van retailer Wehkamp mogen geloven. Daar is de e-reader namelijk al te vinden in het assortiment, waardoor de aankomende aankondiging geen verrassing meer zal zijn. Dit nieuwe apparaat beschikt over een 7,8″-scherm (verlicht Cara E Ink-touchscreen) met een hoge resolutie van 1872 bij 1404 pixels. Dat komt neer op een scherpte van driehonderd pixels per inch. Daarmee kan Kobo de concurrentie aangaan met Amazon.

Want hoewel de Kobo Aura ONE groter is dan alle e-readers van Amazon, is de pixeldichtheid hetzelfde. En dat betekent dat de letters net zo scherp in beeld verschijnen. De e-reader beschikt over een waterdicht design en weegt nog geen 260 gram. Daarnaast is er ondersteuning voor wifi (802.11b/g/n) en kun je de hardware opladen met een micro-usb-kabel. Verder is er 512MB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte aan boord, waardoor je een snel en niet-snel-vol-te-maken-apparaat overhoudt. De accu moet een maand meegaan.

Reacties (0)