Knop voor Bixby uit te schakelen op Galaxy S8 en Galaxy Note 8

18 september 2017 1 Minuut 0 Reacties
Bixby

Samsung rolt momenteel een update uit die gebruikers in staat stelt de Bixby-knop uit te schakelen op de Galaxy S8 en Galaxy Note 8. Wanneer je je toestel oppakt, dan kan het zomaar gebeuren dat je per ongeluk de digitale assistent onnodig activeert.

Bixby-knop op Galaxy S8 en Galaxy Note 8

Toen Samsung officieel Bixby als persoonlijke assistent introduceerde op de Samsung Galaxy S8, ging dat gepaard met een extra knopje aan de zijkant van het toestel. De onlangs gelanceerde Samsung Galaxy Note 8 heeft dezelfde knop, waar gebruikers hetzelfde mee kunnen: de assistent oproepen en raadplegen, maar verder niets. Gebruikers kunnen de knop niet zelf instellen voor wat anders, bijvoorbeeld een beter werkende persoonlijke assistent of een andere functie, tot grote ergernis van de toesteleigenaars.

Maar daar komt Samsung nu een beetje op terug. Eigenaars van de Galaxy S8 of Galaxy Note 8 kunnen namelijk binnenkort een update verwachten die hen in staat stelt de knop in z’n geheel uit te schakelen. Soms kan het nog wel eens gebeuren dat je per ongeluk Bixby opent wanneer je je telefoon pakt en ontgrendelt, en dat kan op den duur irritant worden. Door de knop uit te schakelen maak je die wel compleet nutteloos, maar dat is wellicht beter dan constant de irritatie van het per ongeluk openen van de persoonlijke assistent.

Reacties (0)