Kapot scherm van de Galaxy S7 moeilijk te repareren

09 maart 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-S7-Edge-totaal-1

Het team achter iFixit heeft een repareerbaarheidsscore aan de Galaxy S7 gehangen en geconcludeerd dat het apparaat moeilijk te repareren is. Het is namelijk heel moeilijk een kapot onderdeel te repareren, zonder een ander onderdeel in dat proces te ontzien.

iFixit: Galaxy S7 moeilijk te repareren

Ook de Samsung Galaxy S7 blijkt moeilijk te repareren wanneer er iets kapot gegaan is. Het team achter iFixit geeft de smartphone een score van drie (van de tien) voor zijn repareerbaarheid. Het is namelijk erg moeilijk iets te repareren zonder iets anders in dat proces ook kapot te moeten maken. De antenne, speaker en het spiraal voor het draadloos opladen zijn weliswaar modulair en met kleine draden aan het moederbord vastgemaakt, toch moeten reparateurs in de toekomst eerst door een dikke laag lijm heen branden om er te komen.

De achterkant zit namelijk compleet dicht gelijmd. Ook is het niet de bedoeling dat de batterij eruit wordt gehaald, want die zit ook heel goed vast. Daarnaast heeft Samsung allerlei kabels direct achter het scherm geplaatst, waardoor het moeilijk wordt bijvoorbeeld het led-lampje of de usb-poort te vervangen, zonder het scherm kapot te maken. Tevens is het zo dat het waarschijnlijk onmogelijk is een kapot scherm te repareren, zonder de rest van de display ook kapot te maken, door alle lijm die wordt gebruikt om het toestel bij elkaar te houden.

Reacties (0)