Qi: Je tablet draadloos opladen en gebruiken om je smartphone op te laden

06 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Qi-standaard-draadloos-opladen

We hebben het al meerdere malen over het draadloos opladen van gadgets, waaronder tablets en smartphones, gehad maar door de verschillende technieken en standaarden is dit nog niet echt een geaccepteerde vorm van opladen. Ook het bedrijf Fulton Innovation heeft een eigen standaard ontwikkeld met de naam Qi. Hiermee zijn meerdere draadloze toepassingen mogelijk.

De Qi standaard maakt het ten eerste mogelijk je Qi compatibele tablet of smartphone draadloos op de laden via een speciale mat. Op deze mat kun je meerdere gadgets plaatsen en wordt elke gadget voorzien van voldoende energie. Nou is dat natuurlijk al mooi, maar wellicht interessanter is de mogelijkheid om energie van de ene gadget over te zetten naar de andere gadget. Zo kun je een Qi compatibele tablet gebruiken om een Qi compatibele smartphone op te laden, puur door de smartphone tegen de achterzijde van de tablet te houden. Een derde toepassing is het overdragen van energie naar andere media, bijvoorbeeld een interactieve poster of een interactief magazine. Zo kun je bijvoorbeeld geluid genereren of LED’s laten branden.

Tijdens CES 2013, welke morgen van start gaat, zal Fulton Innovation de Qi standaard en alle toepassingen aan het publiek tonen. Daarna is het afwachten welke fabrikanten de standaard gaan implementeren in onder andere smartphones en tablets.

Via: The Verge


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)