Dit is waarom de accu in de Samsung Galaxy Note 7 ontploft

09 september 2016 1 Minuut 0 Reacties
samsung-galaxy-note-7-ontploft-1

Het kan je niet ontgaan zijn: de accu van de Samsung Galaxy Note 7 kan ontploffen. Samsung heeft nu laten weten hoe dat kon gebeuren. Dat heeft de fabrikant via zijn eigen website laten weten, waarbij ook wordt aangegeven dat het hier niet om terughaalactie gaat.

Dit is waarom de accu in de Samsung Galaxy Note 7 ontploft

De accu in de Samsung Galaxy Note 7 kan ontploffen. Samsung heeft daarvoor al enkele maatregelen getroffen en heeft ontzettend veel toestellen moeten terughalen. Ook is de release van het apparaat in enkele landen uitgesteld, zoals bijvoorbeeld Nederland. Vandaag heeft het bedrijf laten weten wat precies de oorzaak is van het probleem. Dat doet het bedrijf via zijn eigen website, in een overzichtelijke vraag-en-antwoord-sectie. Samsung noemt het probleem van de Note 7 een ‘ontzettend zeldzame productiefout’.

De accu kan ontploffen wanneer twee onderdelen (anode en kathode) met elkaar in contact komen, waardoor er oververhitting plaatsvindt. Samsung heeft tevens laten weten dat per 1 september 2016 slechts 35 gevallen bekend: zeventien gevallen in de Verenigde Staten, zeventien in Zuid-Korea en eentje in Taiwan. Ook noemt het bedrijf de terughaalactie geen terughaalactie, omdat het om geïsoleerde incidenten gaat. Dat Samsung de toestellen terughaalt, heeft te maken met het feit dat de veiligheid van de consument vooropstaat.

Reacties (0)