‘iPhone van 2020 krijgt een volledig nieuw ontwerp’

07 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
iPhone XS Max-2

Het zal nog een paar dagen duren voordat de iPhone 11 gepresenteerd wordt, maar nu al druppelen de eerste geruchten naar buiten rond de volgende telefoon, die Apple pas in 2020 zal presenteren. De doorgaans betrouwbare Ming-Chi Kuo, die als analist werkt voor KGI Industries, stelt dat Apple in 2020 zijn iPhones een volledig nieuw ontwerp geeft.

Nieuw iPhone-ontwerp

Volgens Kuo zullen er drie grote veranderingen doorgevoerd worden in de iPhones van 2020. Allereerst komt er 5G-ondersteuning, komen nieuwe camerafuncties en tot slot verwacht hij een nieuw design. Twee van die dingen hadden we al verwacht: de komst van 5G en ook vernieuwingen rond de camera’s. Maar het design is een significant nieuwtje.

Het nieuwe design is interessant, omdat Apple niet meer zo snel met een nieuw ontwerp van zijn telefoons komt als het ooit deed. Vroeger bracht Apple eens in de twee jaar een nieuw ontwerp uit, maar de afgelopen tijd is het bedrijf daar van afgestapt.

Nieuwe schermformaten

Enkel op het vlak van de dikte van telefoons en het scherm experimenteert de iPhone-fabrikant nog echt. Zo worden de telefoons wat dunner en zijn de panelen van een ander formaat. Volgens Kuo zal Apple daar bij de 2020-designs ook voor kiezen, door de OLED-panelen terug te brengen naar 5,4-inch voor de kleinste iPhone en 6,7-inch voor de grootste. Nu heeft de iPhone XS een 5,8-inch scherm en de iPhone XS Max een scherm van 6,5-inch.

Advertentie

Overigens gaat ook het verhaal dat Apple ervoor kiest om in 2020 zijn telefoons van vingerafdrukscanners onder het scherm te voorzien.

Reacties (0)