iPad 2 problemen duiken op; backlight bleeding en gele vlekken

13 maart 2011 1 Minuut 3 Reacties
ipad-2-backlight-bleeding

De iPad 2 is nu twee dagen te koop in Amerika en dus hebben heel wat mensen de nieuwe tablet van Apple al thuis liggen. Vanzelfsprekend duiken dan ook de eerste 'schoonheidsfouten' en bugs op. Zo schijnt backlight bleeding (sterk verlichte vlekken aan de zijkant van het scherm) een probleem te zijn voor sommige gebruikers.

Hieronder zie je een video waarin een eigenaar van de nieuwe iPad 2 het backlight bleeding probleem aantoont. Ook het Apple forum stroomt vol met klachten over dit probleem en een aantal gebruikers heeft afbeeldingen van hun iPad 2 online geplaatst. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op deze klachten maar als het er erg veel worden moet het bedrijf volgende week wel met een oplossing en/of reactie komen. Voor nu is het probleem te minimaliseren door de helderheid van je scherm naar beneden bij te stellen.

Een ander probleem wat gebruikers ondervinden zijn gele vlekken onderin het scherm. Nu hebben we dit probleem eerder al gezien bij de lancering van de iPhone 4 en toen verdwenen deze vlekken vanzelf. Volgens Apple waren de vlekken te wijten aan verdampend bindmiddel.

We hopen dat dit de belangrijkste ‘problemen’ met de iPad 2 zijn en dat Apple in ieder geval met een oplossing komt als de problemen aanhouden.

Lees meer informatie over de nieuwe Apple iPad 2

Wil je een iPad 2 bestellen? Het kan al in Nederland!

Reacties (3)