iOS-gebruikers kunnen usb/nfc-sleutels gebruiken voor inloggen Google-account

04 juni 2020 1 Minuut 0 Reacties
google-logo-shut

Google is groot voorstander van tweestapsverificatie. Daarom is het nu ook voor iOS-gebruikers mogelijk in te loggen met fysieke sleutels. Dat betekent dus dat je een usb- of nfc-beveiligingssleutel kunt gebruiken wanneer je op je iPhone wil inloggen op je Google-account, waarmee je kunt voorkomen dat iemand anders dat doet.

iOS-gebruikers kunnen ook fysieke beveiligingssleutels gebruiken

De loginpagina’s en apps van Google bieden voortaan ook voor iOS-gebruikers ondersteuning aan voor de W3C WebAuthn-standaard. Dit geldt voor iPhones en iPads die tenminste draaien op versie 13.3 van het besturingssysteem. Daardoor kun je nu dus ook usb/nfc-sleutels gebruiken voor je tweestapsverificatie, wat inloggen een stuk veiliger maakt. Jij bent namelijk de enige die een fysieke beveiligingssleutel bij je draagt. Er wordt geen code gegeneerd en er kan dus ook nergens informatie onderschept worden.

Je gebruikt de sleutels nadat je gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd hebt. Je moet dit nog wel even instellen binnen de privacyinstellingen van je Google-account. Gebruik je een nfc-sleutel, dan houd je die tegen de achterkant van je iPhone aan. Heb je een usb-key, dan stop je die in de usb-c-poort van je iPad Pro. Google heeft hiervoor samengewerkt met Apple en de FIDO Alliance en W3C. De zoekmachinegigant noemt deze vorm van tweestapsverificatie “de sterkste vorm die momenteel bestaat”; dat geldt voor iedereen.

Reacties (0)