iOS 8-adoptie neemt langzaam toe

10 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
iOS 8

Apple heeft bekendgemaakt dat de iOS 8-adoptie wederom is toegenomen sinds de laatste meting. De teller staat nu op 63% in zestig dagen. Maar dat het bijvoorbeeld niet meer mogelijk is terug te schakelen naar iOS 7, wordt er niet bij verteld.

iOS 8-adoptie

Hoewel iOS 8 het nieuwste besturingssysteem voor mobiele apparaten van Apple is, is het inmiddels duidelijk dat er een hoop mensen zijn die nog niet graag willen overstappen van iOS 7 naar iOS 8. Helemaal in vergelijking met het vorige besturingssysteem, die eigenlijk veel meer nieuwe dingen, waaronder een beter design, introduceerde, wat er onder andere voor zorgde dat iOS 6-bezitters als een malle het nieuwe iOS wilde hebben. Desondanks zit de iOS 8-adoptie nog in de lift en zien we de teller nu op 63% staan.

Die 63% is een hoger cijfer dan het vorige maand getoonde 56%. En hoewel een groei van zeven procent nog steeds als groei kan worden gezien, kunnen we niet anders doen dan concluderen dat de adoptie nogal moeizaam gaat. Mogelijk heeft dat te maken met het feit dat iOS 8 voornamelijk nieuwe features en prestatieverbeteringen introduceerde waar gebruikers al een hele lange tijd om vroegen, in tegenstelling tot de interface- en design-veranderingen die Apple doorvoerde in iOS 7. Toen waren mensen sneller geneigd over te stappen.

Maar het kan ook te maken hebben met de staat van het besturingssysteem. Het is namelijk niet eerder voorgekomen dat zo veel mensen zoveel problemen zijn tegenkomen met de software en dat kan weer komen doordat Apple met veel meer toestellen en apparaten te maken heeft dan voorheen – je ziet dan, net zoals bij Android, dat er problemen ontstaan op specifieke apparaten, die Apple stuk voor stuk, apart moet gaan oplossen. Oh, en het is niet meer mogelijk terug te keren naar iOS 7, dat is waarschijnlijk ook een factor.

Reacties (0)