Ontwikkelaar vindt toetsenbord voor één hand in broncode van iOS

21 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
iphone-6-plus

Een ontwikkelaar heeft een toetsenbord geschikt voor één hand gevonden in de broncode van iOS, het mobiele besturingssysteem van Apple. De optie dook voor het eerst op in iOS 8, waardoor de gedachte leeft dat Apple die al samen de iPhone 6 Plus aan het testen was.

Toetsenbord voor één hand gevonden door ontwikkelaar

Een iOS-ontwikkelaar heeft wat zitten rondneuzen in de broncode van het iOS-besturingssysteem en heeft daar wat opmerkelijks gevonden. Namelijk een toetsenbord die gemakkelijk met één hand te bedienen is. De code voor het toestenbord zou er ook al een flinke tijd zitten, aangezien het erop lijkt dat Apple dat bord al sinds iOS 8 aan het testen is. Mogelijk had het bedrijf uit Cupertino de keyboard samen met de iPhone 6 Plus willen uitbrengen, maar dat is overduidelijk niet gebeurd. Waarom niet precies, dat is helaas niet naar buiten gebracht.

Het toetsenbord is op te roepen door met je duim vanaf de zijkant naar het midden van het scherm te vegen. In beeld verschuiven de toetsen naar links, terwijl ze ook een stuk kleiner worden. Rechts van de letters vind je extra opties, zoals kopiëren, plakken en knippen. De ontwikkelaar heeft ook een video op Twitter gezet waarin dat goed te zien is. Het maakt overigens niet uit of je van rechts naar links of van links naar rechts veegt, het toetsenbord kan in principe beiden kanten op. Check ook de video die hieronder staat voor een voorbeeld.

Reacties (0)