iOS 7: Welke functies komen wel en niet naar de iPad en iPad mini?

11 juni 2013 2 Minuten 2 Reacties
iOS-7-iPhone-feature

Apple heeft gisteren het iOS-besturingssysteem een complete make-over gegeven en hoewel het nieuwe design en veel van de nieuwe features van iOS 7 naar elke iPad 2 of nieuwere iPad komen zijn er wat functies die per model verschillen. In dit artikel vind je een overzicht van de functies die niet op elke iPad beschikbaar zijn zodra de update uitgerold wordt.

Functies iOS 7 voor de iPad

De iOS 7-update wordt in de herfst beschikbaar gesteld voor iedereen met een iPad 2, iPad 3, iPad 4 of iPad mini. Alleen de gebruikers van een eerste generatie iPad vallen dus buiten de boot. Toch betekent dit niet dat je automatisch toegang krijgt tot alle nieuwe functies van iOS 7. Het besturingssysteem bevat ook onderdelen die alleen op de iPhone en iPod gericht zijn, en onderdelen die op oudere iPads niet werken. In onderstaande tabel vind je de functies die niet voor alle iPads beschikbaar zijn.

AirDrop Panorama Square foto Camera filter Foto filter Siri
iPad 2 Nee Nee Nee Nee Nee Nee
iPad 3 Nee Nee Ja Nee Ja Ja
iPad 4 Ja Nee Ja Nee Ja Ja
iPad mini Ja Nee Ja Nee Ja Ja

AirDrop

Met AirDrop wordt het mogelijk om eenvoudig bestanden direct uit te wisselen met een Mac of iOS-toestel dat zich in hetzelfde netwerk bevindt of dat via Bluetooth gekoppeld wordt. Deze functie kennen we al van Mac OSX maar komt nu dus ook naar iOS. Alleen de vierde generatie iPad en de iPad mini krijgen deze functie.

Panorama

Deze functie binnen iOS 7 maakt het mogelijk om panorama foto’s te maken met de ingebouwde camera. Echter is deze functie niet beschikbaar voor de iPad, ongeacht het model.

Advertentie

Square foto’s

Met de nieuwe camera-app van iOS 7 wordt het mogelijk om vierkante foto’s te maken. Een vrij simpele functie maar alleen te gebruiken op de derde en vierde generatie iPad.

Camera en Foto filters

Apple heeft diverse filters voor foto’s ontwikkeld die doen denken aan Instagram. Hiermee is het mogelijk om een filter toe te passen voordat je een foto maakt – als preview in de camera-app – of je kunt filters toepassen op gemaakte foto’s. De eerste functie is niet te gebruiken op iPads en de Foto filter-functie is alleen beschikbaar op de derde generatie iPad, vierde generatie iPad en iPad mini.

Siri

Dit is wellicht geen verrassing aangezien Siri al niet beschikbaar was voor de iPad 2 maar ook met de iOS 7-update kan Siri niet door bezitters van een iPad 2 gebruikt worden. Voor de iPad 3, iPad 4 en iPad mini komt het vernieuwde Siri wel beschikbaar.

Meer informatie

De overige features en functies die aangekondigd zijn, waaronder het nieuwe Control Center en de nieuwe Safari applicatie, werken dus op alle iPads, mits je een iPad 2 of nieuwer hebt. Lees verder in ons iOS 7 overzicht voor alle nieuwe features, functies en het compleet nieuwe design.

Reacties (2)