iOS 14.5 laat je een andere muziekstreamingdienst als standaard instellen

09 februari 2021 1 Minuut 0 Reacties
ios-14-afb-1 FHD

IOS 14.5 geeft gebruikers de mogelijkheid een andere muziekstreamingdienst, zoals Spotify, in te stellen als standaarddienst.

Eerder kwamen er al andere berichten over iOS 14.5 naar buiten. Zo is het mogelijk de Apple Watch te gebruiken als ontgrendelmethode wanneer je een mondkapje ophebt en kun je de controllers van de PlayStation 5 en Xbox Series X|S gebruiken op het platform.

iOS 14.5 krijgt handige functies

Wanneer je straks iOS 14.5 op je iPhone installeert en aan Siri vraagt of ze een nummer wil afspelen, dan krijg je een keuzescherm in beeld. In dat keuzescherm staan opties in de vorm van muziekstreamingdiensten, die je vervolgens als standaard kunt instellen. Op Reddit is hier een screenshot van verschenen.

Hoe de functie precies werkt, is echter nog niet duidelijk. De bovenstaande is een screenshot van een implementatie die de Reddit-gebruiker tegenkwamen. Andere mensen die reeds de iOS 14.5-bèta gedownload hebben, melden dat het bij hen net even anders werkt.

Advertentie

Zo kan Siri ook meteen om je inloggegevens van Spotify vragen. Wanneer je dan inlogt, dan verlopen alle verzoeken vervolgens via die muziekstreamingdienst. Het lijkt er dus op dat er nog een kink in de kabel zit, maar het kan ook zijn dat Apple andere methoden uitprobeert met groepen mensen in de bèta. De kans is aanwezig dat er nog een hoop verandert tussen nu en het moment waarop de software-update beschikbaar is.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)