iOS 14.5: iPhone ontgrendelen met kapje en controller-ondersteuning

02 februari 2021 2 Minuten 0 Reacties
apple-watch-series-6-1

De nieuwe update van het mobiele besturingssysteem van Apple komt er bijna aan. Het komt met een oplossing voor mondkapjes en iPhones, maar ook met ondersteuning voor gamecontrollers.

De nieuwe update van het besturingssysteem van Apple, iOS 14.5, gaat gepaard met een belangrijke aanpassing op Apple Watch. Je kunt nu met gezichtsmasker op je iPhone unlocken. Dat kan alleen via je Apple Watch. Een veelvoorkomend probleem wordt hiermee opgelost. Bovendien brengt het ook iets nieuws: iOS 14.5 biedt ondersteuning voor de gamecontrollers van PlayStation 5 en Xbox Series X.

iOS 14.5

De iOS 14.5 update is nu uitgestuurd aan beta-testers van het besturingssysteem. Hierbij valt vooral de fix op van een probleem waar mensen met een iPhone al een tijd mee zitten. Sinds we gezichtsmaskers dragen, blijken de telefoons van Apple er moeite mee te hebben hun eigenaar te herkennen. Hierdoor lukt het niet altijd even goed om een iPhone te ontgrendelen.

Apple heeft hiervoor een oplossing gevonden in de vorm van de Apple Watch. Zo hoef je niet meer elke keer je pincode in te voeren op je iPhone, wanneer je een gezichtsmasker draagt. Je kunt straks met een Apple Watch om je pols zorgen dat je iPhone ontgrendeld. Je pakt hiervoor je iPhone op zodat het scherm aangaat en je Apple Watch zal hierop reageren met een kleine trilling. Vervolgens is je iPhone ontgrendeld. Het werkt uiteraard alleen als de apparaten dichtbij elkaar zijn.

Advertentie

Wil je daarna nog iets aanschaffen in de App Store of op iTunes, dan zal je toch een code moeten invoeren, wanneer je een gezichtsmasker draagt. Daarnaast blijft iPhone elke paar uur vragen of je je pincode invoert, om zeker te zijn dat jij het bent die de telefoon heeft ontgrendeld. Het is wat gedoe, waardoor de geruchten gaan dat Apple in iPhone 13 kiest voor een in-screen vingerafdrukscanner die je naast Face ID kunt gebruiken.

Ondersteuning Xbox- en PlayStation-controllers

Er is echter meer: iOS 14.5 komt met de optie voor Apple Watch om noodcontacten te bellen via Siri, de aankomsttijd te delen in CarPlay en ondersteuning voor dual-SIM 5G. Een andere welkome verandering door de update is dat er ondersteuning wordt toegevoegd voor de PlayStation 5 DualSense-controller en de controller van Xbox Series X. Je kon deze eerder niet gebruiken in combinatie met een iPhone of iPad. Straks dus wel. Apple en Microsoft lijken meer samen te werken. In november werd er al aangekondigd dat ondersteuning voor de Xbox-controllers eraan kwam.

Wanneer iOS 14.5 wordt uitgerold in de rest van de wereld, dat is nog onduidelijk. Gekeken naar eerdere releases in de beta kunnen we verwachten dat dit ergens in de komende maanden volgt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)