Nieuwe Xbox Series X-controller ondersteunt iPhone en iPad

21 november 2020 1 Minuut 0 Reacties
Xbox Series X

Een nieuwe Xbox betekent een nieuwe controller. Microsoft heeft er samen met Apple nu al voor gezorgd dat die ook met Apple-producten kan samenwerken.

Microsoft brengt binnenkort een software-update uit voor de controller van Xbox Series X. Niet omdat er iets mis mee zou zijn, maar omdat hij daarmee ondersteuning biedt voor iPhone en iPad. Dat betekent dat je spellen op de iPad en iPhone straks kunt spelen met de controller van de nieuwste Xbox.

Xbox Series X-controller

Het gaat niet alleen om de iPad en iPhone, maar ook Apple TV, Mac en iPod Touch. Heb je bijvoorbeeld een Mac waarop je Apple Arcade gebruikt, dan kun je dat spelen met de nieuwe Xbox Series X-controller. Wanneer dat precies kan, dat is nog onbekend. Het is namelijk nog niet duidelijk wanneer de update precies wordt uitgerold.

Dat het kan, is best bijzonder. Xbox is van Microsoft, doorgaans vooral een grote concurrent van Apple. Aan de andere kant lijkt het bedrijf achter Windows sowieso wat meer stappen richting Apple te zetten. Zo maakte het recentelijk een bepaalde variant van Office eerder beschikbaar voor gebruikers van Apple-systemen in tegenstelling tot die van Windows. Apple heeft dat overigens groter naar buiten gebracht dan dit nieuws. De informatie over de Xbox-controller staat ietwat verscholen op een ondersteuningspagina.

Advertentie

Apple en Microsoft

Dat kan ook een andere oorzaak hebben. Het is namelijk niet de eerste keer dat de controllers van Xbox werken in combinatie met Apple-producten. De Xbox Wireless Controller, de Xbox Adaptive Controller en de Elite-variant bijvoorbeeld. Apple is wat betreft controllers bovendien niet alleen in zee met Microsoft. De DualShock 4-controller van Sony’s PlayStation 4 is ook compatibel met Apple-producten. Of de nieuwe DualSense-controllers die zijn ontwikkeld voor PlayStation 5 ook binnenkort met Apple-apparaten te gebruiken zijn, is nog onbekend.

Reacties (0)