iOS 13 kan laten zien op welke plekken apps je gevolgd hebben

10 juni 2019 1 Minuut 0 Reacties
ios-iphone

iOS 13 bevat een functie waarmee gebruikers kunnen achterhalen welke apps hen op welke plekken hebben gevolgd. Op een kaart kun je vervolgens zien waar je bent geweest en welke app daarvan wist. Ook krijg je een uitleg waarom apps die informatie nodig hebben.

iOS 13 geeft inzicht in locatie delen

Apple zet natuurlijk al jaren flink in op privacy en met iOS 13 zal dat ook niet anders zijn. Bèta-testers hebben ontdekt dat de nieuwe software-update (dit geldt ook voor iPadOS) zo nu en dan een pop-up weergeeft die vraagt of je nog steeds dezelfde hoeveelheid locatie-informatie wil weggeven aan applicaties zoals je nu doet. Gebruikers krijgen dan ook een kaart te zien met plekken waar de app je gevolgd heeft. Verder is er een beschrijving beschikbaar, waaruit je kunt opmaken wat de app precies met de beschikbare info doet.

Mocht je het toch eng vinden of het niet eens zijn met een onderdeel van de informatievergaring, dan kun je ter plekke beslissen je eerdere beslissing terug te draaien. Wellicht gaat dit geen grote gevolgen hebben voor de manier waarop je je apps nu gebruikt, omdat je vaak wel weet welke apps je locatie gebruiken. Maar het kan handig zijn als je een keer in haast een app gedownload hebt en snel even iets voor elkaar moest krijgen, bijvoorbeeld. Geheugensteuntjes zijn dan meer dan welkom. iOS 13 wordt dit najaar verwacht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)