Instagram komt met mogelijkheid voor bellen en videobellen

02 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
instagram-test2

Op dit moment is Instagram bovenal een camera-app en sociaal netwerk. Maar als het aan de dienst ligt, wordt het snel veel meer dan dat. Uit de broncode blijkt dat er gewerkt wordt aan een bel- en videobelfunctie voor de app. Het bedrijf lijkt nog niet klaar om de functie te lanceren, maar bereidt zich er naar het schijnt wel op voor.

Bellen via Instagram

Ishan Agarwal ontdekte de code in bepaalde APK-bestanden van Instagram en meldde dat aan de site TechCrunch. Daarmee lijkt een eerder bericht over de aanwezigheid van een knop waarmee videobellen mogelijk is in de app, bewaarheid te worden. Toentertijd werd die functie alleen intern getest, maar nu schijnen de ontwikkelaars van Instagram de belicoontjes ook naar de APK gebracht te hebben.

De toevoeging van een bel- en videobelfunctie zou van Instagram een prima alternatief op grote concurrent Snapchat maken. Dat lanceerde in 2014 al een videobelfunctie en vulde die voor het laatst in 2016 aan met wat extra mogelijkheden. Daarmee loopt de app vooral voor op de Facebook-dochter, maar dat zal dus niet lang meer zo zijn.

Naar het schijnt komt de belfunctie naar de berichtenpagina van Instagram en moet het dus straks mogelijk zijn om niet alleen met andere gebruikers te chatten, maar ook om direct telefoongesprekken met anderen aan te gaan. Daarmee is het de derde dienst van Facebook die voorzien wordt van een belmogelijkheid. Ook WhatsApp en Facebook Messenger bieden de optie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)