IFA 2015 Techtas preview: wat nemen we mee?

28 augustus 2015 6 Minuten 0 Reacties
IFA-2014

Vanaf komende dinsdag zit het team van TabletsMagazine.nl in Berlijn, om verslag te doen vanaf de grootste consumentenelektronicabeurs van Europa, IFA 2015. Maar, als techverslaggevers moeten we natuurlijk ook wat gadgets meenemen om de dagen door te komen en ons werk goed te kunnen doen. Wat zit er dus in onze tas?

Sony SRS-X11

De hele dag over de beurs slenteren en van presentatie naar presentatie rennen vraagt om momenten voor ontspanning. Ergens een bankje opzoeken en een muziekje op de achtergrond aanzetten om aan onze artikelen te werken is dan ook iets dat we zeker doen. Voor dat muziekje hebben we twee gadgets meegenomen, een daarvan is de Sony SRS-X11.

Met zijn compacte, kubusvormige formaat van 6 x 6 x 6 cm is de SRS-X11 de kleinste speaker in de bluetooth-speakers van Sony. De speaker heeft vermogen van 10W plus twee passieve radiators voor diepe bassen. Er wordt een siliconen polsriem meegeleverd om de draagbaarheid te vergroten. Via de ‘Speaker Add’-functie zijn twee SRS-X11-toestellen aan elkaar te koppelen en bieden twee keer zo sterke geluidsweergave in Double Mode. Wanneer het geluidssignaal over twee X11-speakers wordt opgesplitst, ontstaat stereosound in Stereo Mode. De ingebouwde oplaadbare batterij gaat 12 uur mee.

Toshiba Canvio Aeromobile

Er worden tijdens IFA 2015 heel wat foto’s gemaakt en het is handig als we allemaal toegang hebben tot deze foto’s om zo snel artikelen te kunnen publiceren. Daarbij hebben smartphones vaak niet voldoende opslagruimte om honderden foto’s te kunnen herbergen en dus hebben we een mobiele oplossing meegenomen; de Toshiba Canvio Aeromobile.

Met de Canvio AeroMobile draadloze SSD is het opslaan van uw media onderweg eenvoudiger dan ooit. Doorbreek de opslagbeperkingen van uw smartphone, tablet of andere mobiele apparaten door media draadloos naar uw Canvio AeroMobile te uploaden, en sla meer foto’s en video’s op dan ooit tevoren. U kunt uw opgeslagen media ook onderweg bekijken, door vanaf de Canvio AeroMobile te streamen naar maximaal acht aangesloten apparaten. En omdat de SSD geen bewegende onderdelen bevat, zijn uw gegevens veel beter bestand tegen dagelijkse tegenslagen dan met een gewone schijf.

iPad Air 2

Een tablet mag natuurlijk niet in onze tas ontbreken, vooral om even snel wat notities te maken, een artikel te publiceren of te communiceren met elkaar. De tablet die in onze tas meegaat is nog steeds één van de betere van dit moment; de iPad Air 2.

De Apple iPad Air 2 is beschikbaar in een 16GB-, 64GB- en 128GB-versie en draait op iOS 8-software. Verder beschikt de tablet over een 9.7-inch ips lcd retina-display, een 8 megapixel camera, een Apple A8X-processor, Bluetooth met NFC, de Touch ID vingerafdrukscanner en optioneel 4G.

Philips SHB9250 koptelefoon

Soms wil je even afgeschermd van alle drukte werken aan je artikelen, een presentatie terugluisteren of juist met een lekker muziekje in slaap vallen na een drukke dag. Een goede hoofdtelefoon is ook voor ons dus een must en daarom hebben we de draadloze Philips SHB9250 hoofdtelefoon meegenomen.

De Philips SHB9250 met Bluetooth-connectiviteit heeft geen snoeren, maar biedt onverminderde geluidskwaliteit vol rijke bastonen en optimale helderheid. Schakel eenvoudig tussen muziek en gesprekken en geniet ook onderweg van maximaal comfort dankzij de zachte oorkussens.

Denon Envaya Mini

Aan één bluetooth-speaker hebben we niet voldoende, we zijn immers met een heel team dat soms wat ontspanning kan gebruiken. Wat muziek op de achtergrond aanzetten, of juist samen in het hotel naar wat muziek luisteren, doen we met de Denon Envaya Mini.

De Denon Envaya Mini wordt geleverd met een batterij met een gebruiksduur van 10 uur en beschikt over een ruisonderdrukkende luidspreker zodat ook telefoongesprekken goed te voeren zijn. De luidspreker kan zowel verticaal als horizontaal geplaatst worden. De Envaya Mini is waterbestendig en wordt geleverd in een draagtas. Digitale treble-verwerking en een uitgebreid 3D-beeld moeten zorgen voor een compleet en hoogwaardig geluid. De Envaya Mini kan draadloos verbonden worden. Dankzij de aptX Bluetooth-technologie kan er vanaf elk compatibel smartapparaat gestreamd worden op cd-kwaliteit. Met NFC-koppeling is een aanraking voldoende om verbinding te maken.

Toshiba Satellite Click Mini

Als je op een grote beurs na een presentatie snel wat online wilt hebben en ook snel en eenvoudig notities bij wilt houden dan is een compact en licht apparaat met touchscreen de uitkomst. Hiervoor hebben we twee toestellen meegenomen, een daarvan is de Toshiba Satellite Click Mini.

De Toshiba Satellite Click Mini is beschikbaar in een 32GB-versie en draait op Windows 8.1-software (gratis upgrade naar Windows 10). Verder beschikt de convertible over een 8.9-inch ips lcd display, een usb- en hdmi-poort, een 1.8Ghz quadcore-processor, een microSD-kaartlezer, een keyboard dock en 2GB aan werkgeheugen.

Acer Aspire Switch 10 E

Je ziet dat onze tassen aardig vol zitten en dus moeten de apparaten die we meenemen om mobiel te kunnen werken vooral licht en compact zijn. De andere hybride die we meenemen om op de beursvloer en na de presentaties hard te kunnen werken, en die aan deze eisen voldoet, is de Acer Aspire Switch 10 E.

De Acer Aspire Switch 10 E (SW5-015) is beschikbaar in een 32GB of 64GB Wifi-versie en draait op Windows 8.1 (gratis Windows 10 upgrade). Verder beschikt de hybride tablet over een 10.1-inch ips lcd display, twee usb-poorten en microHDMI poort, een Intel Bay Trail-processor en een keyboard dock.

Eigen apparatuur

Natuurlijk nemen we naast de hierboven genoemde (gesponsorde) producten ook eigen apparatuur mee. Om alle artikelen tijdig online te hebben en in het hotel comfortabel te kunnen werken moeten er bijvoorbeeld laptops aanwezig zijn. Twee van de teamleden gebruiken hiervoor een Macbook, het derde teamlid gebruikt een Toshiba Satellite Windows-laptop. Ook hebben we onze eigen mobiele telefoons bij, in de vorm van een Nexus 5, een iPhone 5s en een iPhone 6 Plus.

Onze ervaringen met deze gadgets

De komende week gaan we uitgebreid met deze gadgets aan de slag tijdens IFA 2015. Gedurende de week publiceren we op onze websites onze ervaringen met deze producten, vooral met betrekking tot het mobiele werken en ons werk als journalist.

Verslag IFA 2015

MCP Network is vanaf dinsdag 1 september aanwezig in Berlijn en doet verslag van alle aankondigingen voor HomecinemaMagazine.nl, TabletsMagazine.nl en WearablesMagazine.nl. Houd de websites en social media-kanalen in de gaten voor de laatste nieuwtjes.

Wil je weten wat we van IFA 2015 kunnen verwachten? Lees dan onze uitgebreide preview door.

Reacties (0)