Ice Cream Nomsters nu uit voor iPad en Android

20 augustus 2014 2 Minuten 0 Reacties
ice-cream-nomsters

De Nederlandse ontwikkelaar Firedroid Games heeft gisteren zijn nieuwste game voor iOS en Android uitgebracht. Ice Cream Nomsters is een time management game waar spelers de taak krijgen ijsjes rond te brengen.

De Nederlandse ontwikkelaar Firedroid Games heeft gisteren zijn nieuwste game voor iOS en Android uitgebracht. Ice Cream Nomsters is een time management game waar spelers de taak krijgen ijsjes rond te brengen. Er hangt heel wat van deze titel af – faalt het spel, dan houdt Firedroid Games op te bestaan.

Nom nom nom

Ice Cream Nomsters is het derde spel van Firedroid Games. Al eerder bracht de Nederlandse ontwikkelaar het puzzelspel Kings Can Fly en het time management-spel Barrr uit. Het ontwikkelproces van het spel begon al in mei 2013 en sindsdien werkte de studio er twee dagen per week aan. Na een relatief groot, en daardoor ontwikkelintensief product als Kings Can Fly, wilde de ontwikkelaar een spel maken met een veel kleinere kern. Het resultaat is Ice Cream Nomsters, waar Firedroid van aangeeft dat het met veel liefde ontworpen is. Ice Cream Nomsters is uiteindelijk een time management-spel met heel wat uitdagende puzzelelementen geworden.

Advertentie

Het idee achter Ice Cream Nomsters kwam uit een ander concept dat draaide om het racen met ijsco-trucks in een schaduwrijke omgeving, waarbij je moest zorgen dat je ijs niet smolt. Maar er hangt nogal wat van af voor de ontwikkelaar. Mocht Ice Cream Nomsters niet slagen, en dus niet genoeg geld binnen brengen, dan houdt Firedroid Games op te bestaan. De naam van de ontwikkelaar blijft nog wél bestaan, zodat de eerder uitgebrachte games niet verdwijnen uit de verschillende app stores. en continue stroom aan berichten op social media, ondersteund door grotere releases zoals de gameplay trailer, teaser trailer en de release van de website moeten gaan helpen dat te voorkomen.

Ice Cream Nomsters

Reacties (0)