Hyundai A7 Android 4.0 tablet kost maar 79 dollar

26 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Hyundai-A7

We hebben eind vorig jaar al een 99 dollar kostende Android 4.0 Ice Cream Sandwich tablet voorbij zien komen, maar vandaag blijkt dat het nog goedkoper kan. Chinese tablet fabrikant Hyundai (niet te verwarren met de autofabrikant) heeft de A7 Android 4.0 tablet gelanceerd welke een prijskaartje heeft van maar 79 dollar.

Natuurlijk hebben we het hier wel echt over een budget tablet waar je niet heel veel van hoeft te verwachten. Maar, het nieuwste Android besturingssysteem voor dit bedrag is niet onaantrekkelijk en door de lage prijs is het risico dan ook wel te nemen. De vraag is alleen hoe lang Android 4.0 nog een nieuwigheid is. Het besturingssysteem is immers voor alle fabrikanten beschikbaar, in tegenstelling tot Android Honeycomb.

Maar, om terug te komen op de Hyundai tablet, wat kun je voor 79 dollar verwachten? De Hyundai IT A7 beschikt onder meer over een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1.5GHz Allwinner A10 processor, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen, 1080p video weergave, een HDMI uitgang, een SD card reader, Wifi, Bluetooth en GPS.

Momenteel is de tablet alleen de koop in China, maar met een dergelijk lage prijs zal het niet lang duren voordat de tablet – wellicht onder een andere naam – ook in andere landen verschijnt.

Bron: Netbooknews

Reacties (0)