Huawei wil 5G al in 2018 klaar hebben

20 november 2014 1 Minuut 0 Reacties
Huawei-feature

Huawei heeft bekendgemaakt dat het een deal gesloten heeft met een Russische telecomprovider om 5G klaar te stomen voor het WK in 2018. Het gaat dan nog niet om het volledige netwerk, maar om het ontwikkelen en neerzetten trialversies van het aankomende 5G-netwerk.

5G

De Chinese fabrikant van phablets en smarthones Huawei en de Russische telecomprovider MegaFon hebben afgesproken om de 5G-technologie te standaardiseren, om erachter te komen wat de eisen van een 5G-netwerk zijn en willen daarvoor een toegewijd team voor hebben die onder meer tests gaat uitvoeren met het netwerk. De pilottests moeten al in juni 2017 afgerond zijn, ruim op tijd voor het wereldkampioenschap voetbal dat in 2018 in Rusland plaatsvindt. Beide bedrijven geloven erin dat dit een haalbaar proces is.

Dat zou betekenen dat 5G al eerder aanwezig is dan industrie-analisten voorspeld hadden: die dachten dat het niet voor 2020 mogelijk was. Het toont aan hoe serieus Huawei met de verbetering van ons mobiele netwerk om gaat. Eerder schonk het bedrijf al 5 miljoen Britse pond aan een 5G-onderzoekscentrum in Groot-Brittannië, waar verwacht wordt dat 5G in 2022 van start zal gaan. Plus: een recent verslag rapporteert dat zo’n 90 procent van de mensen, van zes jaar en ouder, een mobiel apparaat op zak heeft – en het is logisch te denken dat Huawei flink wat graan van die ontwikkeling wil meepikken. En dat kan, door tijdig te investeren in de juiste technologie.

Momenteel is 5G natuurlijk nog niet gestandaardiseerd, aangezien we ‘nog maar net’ op 4G draaien. Maar het zou Huawei, samen met MegaFon, zomaar kunnen lukken 5G klaar te hebben voor het wereldkampioenschap  voetbal. Zowel Japan als Zuid-Korea verwachten 5G in 2020 te kunnen gebruiken en die landen lopen traditioneel voor als het om nieuwe, mobiele technologie gaat, dus het wordt nog spannend wie er dit keer als eerste met het nieuwe netwerk op de proppen komt.

Reacties (0)