Huawei presenteert de Kirin 960-processor voor mobiele apparaten

21 oktober 2016 1 Minuut 0 Reacties
huawei-kirin-960-gpu

Huawei heeft deze week een nieuwe processor onthuld, namelijk de Kirin 960-cpu. De processor is gebouwd voor mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. De verwachting is dat we deze chipset in de volgende generatie Huawei-apparaten gaan tegenkomen.

De Kirin 960 van Huawei

Huawei maakt al jaren zijn eigen processor en deze week heeft de fabrikant een nieuwe variant aangekondigd: de Kirin 960. De verwachting is dat we deze cpu gaan tegenkomen in de nieuwe smartphones, phablets en tablets van het bedrijf. De Kirin 960 is een cpu (central processing unit) die beschikt over acht kernen, verdeeld over vier 2,4GHz ARM Cortex-A73-kernen en vier minder krachtige 1,8GHz Cortex-A53-kernen. Met deze specificaties is de 960 ietwat krachtiger dan zijn voorganger, die Kirin 950 die het bedrijf ontwikkelde.

Verder zal de Kirin 960 op de volgende gebieden een vooruitgang laten zien.

  • Ondersteuning voor LPDDR4-1800-geheugen (dataoverdracht is sneller, vergt ook minder kracht van processor)
  • ARM Mali-G71MP8-gpu (voor de grafische kwaliteiten van de hardware)
  • Ondersteuning voor 2160p H.264/HEVC (video’s kunnen in hogere kwaliteit worden opgenomen en worden afgespeeld)
  • Ondersteuning voor UFS 2.1-opslaggeheugen (dataoverdracht is sneller en veiliger, data is ook beter leesbaar)

Met andere woorden: de apparaten die beschikken over de Kirin 960-chipset, zullen sneller zijn op het gebied van werk- en opslaggeheugen. Op ook het gebied van de 4g-verbinding en de camera’s zijn er elementen verbeterd. In vergelijking met de vorige chip van het bedrijf, moet er qua performance een verbetering zijn van tien procent. Op het gebied van grafische kwaliteiten moet er een verbetering zijn van dertig procent.

Reacties (0)