Huawei plaagt ons met Honor 6 Plus-poster

12 december 2014 1 Minuut 0 Reacties
Huawei-Honor-8-2

Huawei plaagt ons met een poster waarop we de onaangekondigde Honor 6 Plus zien staan. Op 16 december wordt de phablet aangekondigd. Met de Honor 6 Plus mikt de fabrikant op Apples iPhone 6 Plus, voornamelijk ook vanwege de soortgelijke naam.

Huawei Honor 6 Plus

We hebben hem al eens eerder voorbij zien komen: de Huawei Honor 6 Plus-phablet, die op 16 december van dit jaar wordt aangekondigd. Maar fabrikant Huawei is niet vies van een beetje plagen en gooide zelf een digitale poster online, met helaas weinig onthullende dingen. Op die poster zien we onder andere de Honor 6 Plus staan, samen met de datum – ons Chinees is verder niet goed genoeg om te vertellen wat er nog meer op staat, maar het zal vast en zeker te maken hebben met de officiële aankondiging van de phablet.

Het lijkt erop alsof Huawei de aanval opent op Apples iPhone 6 Plus, aangezien het toestel niet alleen sterk lijkt op die van Apple, zie bovenstaande poster, maar ook een soortgelijke naam draagt. Maar dat is voorlopig nog speculatief. Volgens de Chinese blogosphere, de gemeenschap van weblogs, kost het apparaat straks 323 dollar, wat neerkomt op 260 euro. Tenminste, in China dan, waar Huawei gevestigd is. Mocht die prijs kloppen, dan is-ie aanzienlijk goedkoper dan de iPhone 6 Plus, die bijna voor het dubbele verkocht wordt.

De Huawei Honor 6 Plus krijgt een scherm van 5.5-inch. Phablets beginnen op die maat, dus daarom valt hij binnen die categorie. Onder de motorkap zou een octacore-processor zitten, geklokt op 1.8GHz. De behuizing zou compleet van aluminium gemaakt zijn. Hoewel we niet zeker weten wie voor de processor verantwoordelijk is, kunnen we  met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat de Honor 6 Plus de Kirin-processor gaat gebruiken; die is in eigen huis ontwikkeld door Huawei. Over minder dan één week weten meer.

Reacties (0)