Huawei P9 en P9 Plus krijgen binnenkort Android 8.0 Oreo

14 maart 2018 1 Minuut 0 Reacties
huawei-p9-plus-review-totaal-1

Een vertegenwoordiger van het Chinese bedrijf Huawei heeft bevestigd dat de smartphone Huawei P9 en P9 Plus worden voorzien van de update naar Android 8.0 Oreo. Wanneer de update zal arriveren, is helaas nog niet bekendgemaakt. Maar hij komt er dus wel aan.

Huawei P9 en P9 Plus krijgen Android 8.0 Oreo

De Huawei P9 en P9 Plus zijn twee jaar geleden gelanceerd, waardoor niet meteen meer duidelijk is of ze de update zouden krijgen naar Android 8.0 Oreo. Meestal updaten fabrikanten hun toestellen tot twee jaar na release en voor de P9-serie geldt dat die nu dus op het randje zit. Huawei heeft tot vandaag er nog niets over laten weten, maar nu heeft een vertegenwoordiger van het bedrijf laten weten dat de update aanstaande is. De P9 en P9 Plus worden dus voorzien van Oreo, maar op dit moment is helaas nog niet zeker wanneer precies.

De update naar Android 8.0 Oreo betekent direct dat de Huawei P9 en P9 Plus toegang gaan krijgen tot EMUI 8.0, dat is gebaseerd op deze versie van Android. Omdat het hier nog niet om een officiële aankondiging gaat, houden we nog wel een slag om de arm. Mochten de smartphones worden voorzien van Oreo, houd er dan wel rekening mee dat dit nog wel eens de laatste grote update zou kunnen zijn. Reken er dus niet op dat deze smartphones uiteindelijk ook Android P gaan krijgen. Het wachten is nu op een releasedatum.

Reacties (0)