Huawei MediaPad 10 FHD verschijnt online met mindere specs

02 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
MediaPad-10-FHD

De Huawei MediaPad 10 FHD is een van de tablets waar we al een paar maanden met smart op zitten te wachten. Niet geheel zonder reden want de demonstraties die we voorbij hebben zien komen waren indrukwekkend, het design ziet er fraai uit, de quad-core processor zou een kloksnelheid van 1.5GHz hebben en er zou maar liefst 2GB aan werkgeheugen inzitten.

Toch lijkt Huawei juist op deze twee laatste, en zeer interessante, punten terug te krabbelen. Dat is althans wat we uit de specificaties kunnen halen die op de officiële website van Huawei verschenen zijn. Daar wordt namelijk gesproken over een Cortex A9 Quad 1.2GHz (K3V2) processor en niet de 1.5GHz processor die we tot op heden voorbij hebben zien komen. Ook wordt er gesproken over 1GB aan werkgeheugen waar we tot op heden specificaties van 2GB gezien hebben. Juist deze twee elementen waren belangrijke punten waarmee de tablet zich zou kunnen onderscheiden van de concurrenten.

Wel zien we nog steeds het Full HD display met een resolutie van 1.900 bij 1.200 pixels, de 8 megapixel camera, Android 4.0 ICS als besturingssysteem en een krachtige 6600mAh batterij terug. Maar, laten we niet al te snel conclusies trekken want de tablet is nog niet eens te koop. Laten we hopen dat Huawei bij het online zetten wat standaard specs ingevuld heeft en dat deze binnenkort aangepast worden. Ook zou het kunnen zijn dat het hier gaat om het Amerikaanse model met 4G/LTE waar een andere chipset voor gebruikt wordt.

De tablet wordt deze maand nog in China gelanceerd voor een prijs van omgerekend 380 euro. In oktober wordt het model in Duitsland verwacht en dan zal ook een lancering in Nederland niet lang meer op zich laten wachten. De prijs voor Europa is nog niet bekend.

Advertentie

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Huawei MediaPad 10 FHD.

Via: AndroidNext

Reacties (0)