Huawei Mate 30-serie wordt mogelijk op 19 september onthuld

12 augustus 2019 1 Minuut 0 Reacties
huawei-mate-30-hoesje-lek

Volgende maand kunnen we de onthulling van de Huawei Mate 30-serie verwachten, inclusief de presentatie van de nieuwe Kirin-processor. Het gaat om de Kirin 990-processor, die volgens de verwachtingen in de Mate 30-smartphones gebruikt zal worden.

Huawei Mate 30-presentatie op 19 september

Zoals het er nu uitziet zal Huawei de Huawei Mate 30-serie op 19 september aanstaande gaan presenteren. We zouden in principe twee smartphones kunnen verwachten van de Chinese fabrikant, evenals de presentatie van de Kirin 990-processor. Dat schrijft althans de website Hi-tech.mail, die claimt de informatie van de directeur van de softwareontwikkeling, Wang Chenglu, te hebben gekregen. Het zou dan gaan om het reguliere model, genaamd de Mate 30, en het grotere model, genaamd de Mate 30 Pro.

De Kirin 990-processor die in de Huawei Mate 30-serie gebruikt zal worden, is naar verluidt wederom efficiënter als het om energieverbruik gaat. Onduidelijk is nog of de chipset vlak voor of tijdens de presentatie wordt onthuld, maar het lijkt inmiddels zeker te zijn dat deze processor in de Mate 30-serie gebruikt wordt. Verder zullen de telefoons draaien op EMUI 10, gebaseerd op Android Q (waar de laatste bètaversie nu van beschikbaar is). Onduidelijk is nog of alle Google-diensten tegen die tijd wel aanwezig zijn of niet.

Reacties (0)