Huawei Maimang 5 officieel gepresenteerd, kan G9 gaan heten

14 juli 2016 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Maimang 5

Huawei heeft in China de Maimang 5 gepresenteerd. Dit is een 5,5-inch phablet met midrange specificaties. De Maimang 5 zal in andere landen waarschijnlijk G9 worden genoemd.

Opvolger Huawei G8

De voorganger van deze telefoon was de Maimang 4, die elders de Huawei G8 wordt genoemd. De gok dat deze nieuwe telefoon buiten China de G9 gaat heten, is dus niet zo gek.

Snapdragon 625

De Maimang 5 heeft een 5,5-inch ldc-scherm met een resolutie van 1080 pixels. Aan de achterkant vinden we een 16-megapixelcamera met twee led-flitsers erbij. Deze camera kan in 4K video opnemen. Aan de voorzijde is een 8-megapixel frontcamera te vinden. De Qualcomm Snapdragon 625 drijft het zaakje aan. Dit is een midrange achtkernige Cortex A53-processor die op 2Ghz is geklokt.

De telefoon wordt geleverd met 3GB of 4GB ram, 32 of 64 GB opslaggeheugen en een sleuf voor een micro sd-kaart om dat geheugen uit te breiden. De phablet kan het internet op via 4G en heeft een 3340 mAh accu.

Advertentie

Android Marshmallow

Er staat Android 6.0 Marshmallow op met daar overheen de EMUI 4.1-softwareschil die Huawei zelf heeft ontwikkeld. Deze schil valt op doordat het app-menu ontbreekt; alle apps komen direct na installatie op een van de homescreens te staan, net als bij de iPhone.

Metalen body in drie kleuren

De phablet gaat gehuld in een metalen unibody die in drie kleuren te krijgen is: goud, zilver en roze. Aan de achterkant vinden we een vingerafdrukscanner.

De phablet wordt in CHina voor omgerekend 349 euro verkocht. Of deze telefoon naar Nederland zal komen, is nog onbekend. De prijs zal dan naar alle waarschijnlijkheid iets hoger liggen vanwege de btw.

Reacties (0)