Huawei Band 6 heeft 1,47″ amoled-scherm en twee weken batterijduur

12 april 2021 1 Minuut 0 Reacties
Huawei Band 6

Huawei heeft vandaag de Huawei Band 6 gepresenteerd. De nieuwe wearable komt met een 1,47" amoled-scherm en twee weken batterijduur.

De nieuwe Huawei Band 6 is de eerste smartband van de Chinese fabrikant met een 1,47″ AMOLED FullView-display en heeft een screen-to-body-ratio van 64 procent. Het scherm heeft een resolutie van 194 bij 368 pixels met een ppi (pixeldichtheid) van 282. Het scherm is hierbij 148 procent groter dan bij de voorganger. Het geheel weegt slechts 18 gram en gaat tot twee weken mee op een enkele lading. Tijdens deze twee weken zijn er continue hartslag- en slaapmetingen mogelijk. Vijf minuten opladen moet voldoende zijn voor twee dagen gebruik. Opladen kan middels de meegeleverde magnetische oplader.

De Huawei Band 6 biedt 24 uur continue Sp02-metingen aan (zuurstofmetingen in het bloed) en komt volgens de fabrikant met een uitgebreid scala aan gezondheidmonitoringsfuncties. Zo zijn er 95 verschillende trainingsmodi die je middels het touchscreen kunt starten. Zo zijn er elf professionele trainingsmodi zoals hardlopen, fietsen en touwspringen. De overige 85 modi zijn aangepast voor specifieke sporten als fitness, balsporten en verschillende dansvormen.  Het trainingsalgoritme analyseert en geeft advies aan de sporter omtrent de trainingsmogelijkheden. Ook kan deze smartband stress meten en houdt het de menstruatiecyclus bij.

Prijs en beschikbaarheid

De Huawei Band 6 is per direct verkrijgbaar voor pre-order. Vanaf 22 april gaat de smartband officieel in de verkoop voor een adviesprijs van 59,99 euro.

Lees meer over Huawei.

Reacties (0)