‘Huawei Ascend Mate 3 wordt 4 september aangekondigd’

18 augustus 2014 2 Minuten 0 Reacties
huawei-ascend-mate

Huawei, bekend van, onder meer, de phablets Ascend Mate en Ascend Mate 2 met hun 6.1 inch-schermen, schijnt op de IFA over drie weken de Huawei Ascend Mate 3 aan te kondigden.

Het in China gesitueerde Huawei, bekend van, onder meer, de phablets Ascend Mate en Ascend Mate 2 met hun 6.1 inch-schermen, schijnt op de IFA over drie weken de Huawei Ascend Mate 3 aan te kondigden. In navolging van z’n oudere broertjes, wordt dit ook een flinke phablet met een groot scherm.

Verschillende internationale tech-sites hebben een uitnodiging van de Chinese smartphone- en tablet-fabrikant gehad, om op 4 september langs te komen voor een speciale aankondiging. Als we naar allerlei geruchten van de afgelopen tijd kijken, zouden die nog wel eens kunnen dienen als aanloop naar dat event — dus de kans is aannemelijk dat Huawei op 4 september officieel de Huawei Ascend Mate 3 gaat aankondigen.

Advertentie

qHD display

Mogelijk wordt de phablet gelanceerd in twee verschillende varianten. De eerste versie krijgt een 6.1 inch display met een resolutie van 1440 x 2560, waar de tweede versie ook een 6.1 inch qHD-scherm krijgt, maar dan met een resolutie van 1080 x 1920. Beide versies zouden een scanner krijgen voor vingerafdrukherkenning. Daarnaast zou er aan de achterkant een dertien megapixel-camera aanwezig zijn en aan de voorkant eentje met vijf megapixel.

De Huawei Ascend Mate 3-phablet krijgt ook de onlangs getoonde Huawei Kirin 920 octacore-processor. Deze chip is ontwikkeld voor mobiele apparaten als smartphones en tablets, en beschikt over maar liefst acht kernen. Dit model maakt, net als vele andere octacore-chips, gebruik van het big.LITTLE-principe, wat inhoudt dat er vier kernen aanwezig zijn voor de intensieve taken en vier kernen voor de wat minder intensieve taken.

De Mate 3 zal ook op Android 4.4.2 draaien en 4G LTE ondersteunen, maar ook Bluetooth 4.0, Wi-Fi en NFC connectivity. Een ander verschil tussen beide phablet-versies is het werkgeheugen: de goedkopere variant krijgt twee gigabyte werkgeheugen en de wat duurdere maar liefst drie. Huawei gaat zelf zorgen voor een aantal specifieke apps; welke apps dit zijn is alleen nog onbekend.

Reacties (0)