‘HTC werkt al aan een Windows 8 tablet’

21 september 2011 1 Minuut 0 Reacties
windows-8-samsung-tablet

Windows 8 is ruim een week geleden voor het eerst uitvoerig aan de pers en aan ontwikkelaars getoond. Het betreft een eerste versie waar nog veel aan moet gebeuren, maar dat houdt fabrikanten blijkbaar niet tegen om alvast de ontwikkeling van een Windows 8 tablet te starten. Volgens industrie insider Eldar Murtazin zou HTC al werken aan een Windows 8 tablet met een speciale Qualcomm Snapdragon processor.

HTC heeft eerder de 7 inch Flyer tablet in Europa gelanceerd wat geen groot succes was. In de VS probeert de Taiwanese fabrikant momenteel voet aan de grond te krijgen met de high-end, en vooral dure, 10 inch Jetstream tablet. Het bedrijf zou zeker geïnteresseerd kunnen zijn in Windows 8 om de consument voldoende keuze te bieden en wat meer marktaandeel van Apple weg te kunnen snoepen. Microsoft heeft al aangegeven met Windows 8 ondersteuning te gaan bieden voor ARM processors als die van Qualcomm. Het enige nadeel is dat oudere Windows software, de welbekende .exe bestanden hierop niet geïnstalleerd kunnen worden.

Ook zitten Android fabrikanten momenteel in een lastig parket. Google moet waarschijnlijk flink in de buidel gaan tasten in de rechtszaak tegen Oracle, wat ook gevolgen heeft voor fabrikanten, en Google krijgt een nog grotere vinger in de hardware pap, en wordt dus een directe concurrent, door de overname van Motorola.

Reacties (0)