Google begint uitrol Focus mode voor Android 9 en Android 10

04 december 2019 1 Minuut 0 Reacties
Digital Wellbeing

Google heeft aangekondigd dat het bedrijf begonnen is met de uitrol van de zogenaamde Focus mode, voor zowel Android 9 als Android 10. Dit is een aanvullende modus voor Digital Wellbeling, oftewel de instellingen voor je digitale gezondheid waarmee je minder vaak je smartphone gebruikt.

Uitrol Focus mode begonnen

Tijdens Google I/O in mei van dit jaar kondigde de zoekmachinegigant aan Focus mode te willen introduceren voor Digital Wellbeing, de opties voor het verbeteren van je digitale gezondheid. Met de modus is het mogelijk apps te pauzeren waar veel aandacht naar uitgaat, wanneer je echt even tijd voor jezelf of je werk nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld een maximale tijd instellen voor het gebruik en na het verstreken van de tijd het jezelf onmogelijk maken de app te openen. Zo kun je door die specifieke app niet afgeleid worden.

Wanneer een app onder de Focus mode valt, dan zal het icoontje grijs kleuren en worden notificaties geblokkeerd. Als je dan op het icoontje tapt, krijg je de melding dat de modus actief is. Je kunt een pauze inlassen voor de mode, van vijf, vijftien of dertig minuten, zodat je de geblokkeerde app toch even gebruiken kunt. Daarnaast kun je de modus op een schema laten draaien, zodat je op vaste momenten apps blokkeert waarvan je weet dat ze je afleiden. In de komende weken wordt de nieuwe mode naar iedereen uitgerold.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)