‘HTC T1-tablet draait op Android L, heeft 64-bits-processor’

08 augustus 2014 1 Minuut 0 Reacties
nexus-9

De langverwachte HTC Nexus 9-tablet zou draaien op Android L en aan boord een 64-bits-processor en vier gigabyte RAM-geheugen hebben.

Via het Twitter-account UpLeaks zijn er een aantal hardnekkige geruchten de wereld in geholpen van de langverwachte tablet van HTC: de T1. De tablet zou draaien op Android L en aan boord een 64-bits-processor hebben. Dit Twitter-account heeft het in het verleden wel eens bij het juiste eind gehad wat betreft smartphones en smartwatches, dus de tweets geven hoop voor de toekomst.

Uit de drie tweets is een hoop op te maken. Zo zou de HTC T1-tablet al binnenkort op de markt komen en draaien op Android L, het nieuwe besturingssysteem van Google voor mobiele apparaten (zoals smartphones en tablets). Daarnaast zou de camera aan de voorkant voorzien zijn van maar liefst acht megapixels en de camera aan de binnenkant 1.6 megapixels. Geen slechte cijfers.

HTC Nexus 9

De andere vermeende cijfers zijn ook niet verkeerd. HTC’s T1 zou een 64-bits-processor van NVIDIA, de Tegra K1, aan boord dragen. Verder specs wijzen erop dat de tablet draait op een dualcore, met een ARMv8-architectuur met een maximale kloksnelheid van 2,5 GHz, van twee keer twee gigabyte aan RAM-geheugen. Nu zegt die 64-bits-processor niet meteen wat over de snelheid, maar die ARMv8-architectuur wel: dit wordt een razendsnel werkende tablet. Ook zou de tablet online mogelijkheden hebben, door de apart ingebouwde modem.

Verder zou de tablet een NFC-chip (Near Field Communications) en GPS bevatten. Er wordt verder niets over de grote van de tablet of het scherm gezegd, maar eerdere geruchten wijzen op een 8.9 inch-scherm.

De geruchten rondom een HTC-tablet zijn er al een tijdje. Meestal gaat het dan om de Nexus-tablet, met codenamen Flounder en Volantis, gekoppeld aan de geruchten dat de tablet de naam Nexus 9 met zich mee krijgt. HTC heeft nog niets losgelaten over de tablet.

Reacties (0)