Makkelijk in te deuken
Het komt natuurlijk niet als grote verrassing dat gebruikers problemen hebben met de hardware van de Nexus 9. Altijd wanneer een populaire tablet gelanceerd wordt en dus veel verkocht wordt verschijnen er wat problemen, maar je zult maar één van die ongelukkige kopers zijn. Zo laat Ron Amadeo (zie link voor .gif) van Ars Technica deze week zien dat de behuizing van de Nexus 9 helemaal niet zo premium is. Je kunt namelijk de achterzijde eenvoudig indeuken, al blijft de deuk niet zichtbaar. Het punt dat hier gemaakt wordt is echter dat een premium tablet ook een premium behuizing zou moeten hebben.
Backlightbleeding en klikgeluiden
Een ander probleem dat zich bij sommige gebruikers voordoet is een klikgeluid dat uit de speakers aan de voorzijde komt. Het geluid is te horen wanneer er op het scherm gedrukt wordt en zelfs wanneer er naar muziek geluisterd wordt. De collega’s van MobileGeeks hebben het geluid op video vastgelegd. Natuurlijk is dit al vervelend maar backlightbleeding is een nog groter probleem. Er zijn inmiddels verschillende foto’s verschenen van gebruikers die een Nexus 9 met backlightbleeding hebben. Dit houdt in dat er verlichting van de led’s achter het display ‘lekt’ naar de zijkanten. Ook dit mag op een premium tablet natuurlijk niet plaatsvinden.
Zoals gezegd duiken dit soort dingen vaker op bij de lancering van een populaire tablet, mede omdat er zoveel tegelijk van de band rollen en in Azië de kwaliteitscontrole niet altijd goed is. Maar, gelukkig doet Google in de meeste gevallen niet moeilijk als er problemen optreden en kun je de tablet via de Google Play Store, als hij daar gekocht is, omruilen.
Google Nexus 9
De Google Nexus 9 ligt sinds begin deze maand in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs vanaf 399 euro. Hiervoor krijg je de 16GB-versie in een zwarte, grijze of witte variant. De 32GB-versie kost 489 euro en voor de 32GB-versie met 4G moet 569 euro betaald worden. Alle modellen zijn voorzien van een 8.9-inch ips lcd-display dat een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels heeft, een Nvidia Tegra K1-processor met een kloksnelheid van 2.3GHz, 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s, Bluetooth, WiFi en NFC. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop.
Een overzicht van alle specificaties en features vind je op de productpagina van de Google Nexus 9.
Reacties (0)